Citronjuice

Citronjuice

Färskpressad citronjuice är en hörnsten i många kök & barer världen över & har använts i århundraden. Citronens ursprung kan spåras tillbaka till Sydasien, den har sedan dess spridit sig över hela världen. I cocktail-sammanhang är citronjuicen oumbärlig för att skapa en balans mellan sötma & syra, där den används i många klassiska drinkar som Whiskey Sour & Tom Collins. Citronjuicen har inte bara en uppfriskande smak, utan är också rik på C-vitamin & har använts för sina hälsofördelar sedan antiken.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Citronjuice

Citronjuice

Skriv ut receptet
Färskpressad citronjuice är bäst när den är just det – färsk. Så för bästa resultat i dina drinkar, se till att pressa juicen precis innan du ska använda den.
Keyword citronjuice
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 4 minuter
Portioner 1

Utrustning

  • 1 Juicepress Eller så använder du händerna

Ingredienser

  • Citroner

Instruktioner

  • till att dina citroner är rumstempererade för att maximera mängden juice du får ut. Om de är kalla, rulla dem under handflatan på en plan yta i några sekunder för att mjuka upp dem.
  • Använd en citronpress eller pressa manuellt för att extrahera juicen från varje halva. Använd sil om du vill fånga upp större delar av fruktkött
  • Om du inte har någon press kan du sticka en gaffel i mitten av citronhalvan och vrida den försiktigt medan du pressar halvan för att få ut så mycket juice som möjligt.