Citronjuice
Färskpressad citronjuice är en hörnsten i många kök & barer världen över & har använts i århundraden. Citronens ursprung kan spåras tillbaka till Sydasien, den har sedan dess spridit sig över hela världen. I cocktail-sammanhang är citronjuicen oumbärlig för att skapa en balans mellan sötma & syra, där den används i många klassiska drinkar som Whiskey Sour & Tom Collins. Citronjuicen har inte bara en uppfriskande smak, utan är också rik på C-vitamin & har använts för sina hälsofördelar sedan antiken.
Svårhetsgrad:
Lätt
Citronjuice
Utrustning
- 1 Juicepress Eller så använder du händerna
Ingredienser
- Citroner
Instruktioner
- till att dina citroner är rumstempererade för att maximera mängden juice du får ut. Om de är kalla, rulla dem under handflatan på en plan yta i några sekunder för att mjuka upp dem.
- Använd en citronpress eller pressa manuellt för att extrahera juicen från varje halva. Använd sil om du vill fånga upp större delar av fruktkött
- Om du inte har någon press kan du sticka en gaffel i mitten av citronhalvan och vrida den försiktigt medan du pressar halvan för att få ut så mycket juice som möjligt.