
Rabarbersockerlag
Rabarbersockerlag kombinerar den unika, syrliga smaken av rabarber med sötman från socker, vilket skapar en intressant & smakrik sirap. Rabarber är känd för sin användning i desserter som pajer & kompott, men dess användning sträcker sig tillbaka till antika Kina där den främst användes medicinskt. Rabarber introducerades i Europa under 1600-talet & har sedan dess blivit en populär ingrediens i matlagning & drycker. I en sockerlag ger rabarber en vacker rosaröd färg & en syrlig smak som kan lyfta cocktails, lemonader & även teer.

Svårhetsgrad:
Medel

Rabarbersockerlag
Ingredienser
- 1 del Rabarber
- 1 del Socker
Instruktioner
- Skala & skär rabarbern i mynt
- Lägg lika delar rabarber & socker i en lufttätt behållare (använd vikt som mått)
- Låt stå i rumstemperatur i ca 24 timmar
- Sila av & ställ i kylskåp
- Denna teknik säkerställer att syran i rabarbern behålls tillskillnad från när man kokar sockerlagen