
Persikopurée
Persikopuré är en ljuvlig & mångsidig ingrediens som fångar persikans söta & aromatiska essens. Persikor härstammar från Kina, där de har odlats i över 3000 år & traditionellt setts som en symbol för odödlighet & vänskap. Persikan spred sig via Sidenvägen till Persien (nuvarande Iran) & därifrån till resten av Europa. Persikor har länge uppskattats för sin ljuvliga smak & saftighet & används i allt från desserter till drinkar & såser. Persikopuré används ofta för att ge en naturlig sötma & fruktig karaktär till cocktails, smoothies & bakverk & kan göras från både färska & konserverade persikor.

Svårhetsgrad:
Medel

Persikopurée
Ingredienser
- Färska persikor
- Citron
Instruktioner
- Skala persikorna. Detta gör du enklast genom att skålla persikorna med varmt vatten
- Skär dem i bitar & lägg dem i din blender.
- Addera citronjuice. Detta för att purén inte skall blir brun
- Mixa persikorna tills du får en slät purée
- Vill du säkerställa släthet pressar du puréen genom en sil