Persikopurée görs med färska persikor & lite citron

Persikopurée

Persikopuré är en ljuvlig & mångsidig ingrediens som fångar persikans söta & aromatiska essens. Persikor härstammar från Kina, där de har odlats i över 3000 år & traditionellt setts som en symbol för odödlighet & vänskap. Persikan spred sig via Sidenvägen till Persien (nuvarande Iran) & därifrån till resten av Europa. Persikor har länge uppskattats för sin ljuvliga smak & saftighet & används i allt från desserter till drinkar & såser. Persikopuré används ofta för att ge en naturlig sötma & fruktig karaktär till cocktails, smoothies & bakverk & kan göras från både färska & konserverade persikor.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Persikopurée görs med färska persikor & lite citron

Persikopurée

Inget betyg än
God & härlig ingrediens som är essentiell för din Bellini men som har en plats i många andra cocktailrecept. Funkar självklart inom bakning & matlagning också.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 12 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • Färska persikor
  • Citron

Instruktioner

  • Skala persikorna. Detta gör du enklast genom att skålla persikorna med varmt vatten
  • Skär dem i bitar & lägg dem i din blender.
  • Addera citronjuice. Detta för att purén inte skall blir brun
  • Mixa persikorna tills du får en slät purée
  • Vill du säkerställa släthet pressar du puréen genom en sil

Rekommenderad utrustning

1 Blender Alternativt mixer
Course Drinkar
Keyword Citron, Persikor