
Saltlösning
Saltlösning, även känd som en saltvattenlösning, är en grundläggande blandning av salt & vatten som har använts i årtusenden för olika ändamål. Historiskt sett har saltlösningar varit kritiska för livsmedelskonservering, särskilt för att bevara kött & grönsaker. Saltets konserverande egenskaper hjälper till att förhindra tillväxten av mikroorganismer, vilket förlänger livsmedlets hållbarhet. Idag används saltlösningar inte bara för konservering utan även för att förbättra smaken & texturen på livsmedel genom att förstärka deras naturliga smaker.
Saltlösning spelar en intressant & ibland överraskande roll i cocktail- & drinktillverkning. Även om det kanske inte är den första ingrediensen man tänker på i samband med cocktails, kan en välbalanserad användning av salt förbättra & förstärka andra smaker i drinken, precis som i matlagning.

Svårhetsgrad:
Lätt

Saltlösning
Ingredienser
- 20 gram Salt
- 80 gram/ml Vatten
Instruktioner
- Tillsätt salt & vatten i en kastrull eller i din shaker
- Skaka tills saltet löst upp sig i vattnet
Rekommenderad utrustning
