
Hallonsockerlag
Hallonsockerlag är en söt & aromatisk sirap som används för att lägga till smak & sötma i olika drycker & efterrätter. Hallon har en lång historia & är kända för sin distinkta, fylliga & sötsyrliga smak. De har odlats & ätits i hundratals år & deras användning i sockerlag är ett modernt sätt att införliva denna populära bärsmak i allt från cocktails till bakverk. Hallonsockerlag kan enkelt anpassas med olika smaker & används ofta för att förhöja smaken i sommardrinkar, lemonader & teer.

Svårhetsgrad:
Lätt

Hallonsockerlag
Ingredienser
- 2 delar Socker
- 1 del Vatten
- 1 del Frysta eller färska hallon
Instruktioner
- I en medelstor kastrull, kombinera vatten & socker.
- Värm blandningen på medelhög värme, rör om tills sockret har lösts upp helt.
- Tillsätt hallonen till kastrullen när sockerlagen börjar sjuda. Låt blandningen sjuda i cirka 5 minuter. Under denna tid kommer hallonen att brytas ner & avge sin färg och smak till sockerlagen.
- Ta bort kastrullen från värmen & låt blandningen svalna något.
- Sila blandningen genom en finmaskig sil eller en silduk för att avlägsna hallonbitarna & fröna. Pressa försiktigt på hallonen för att extrahera så mycket smak & vätska som möjligt.
- Låt den silade hallonsockerlagen svalna helt innan du överför den till en ren, lufttät flaska eller behållare. Förvara hallonsockerlagen i kylskåpet. Den bör hålla sig bra i upp till två veckor.