
Lemonad
Lemonad är en sötningsdricka smaksatt med citron. Historiskt sett har denna dryck olika varianter världen över. I USA, Kanada & Indien är det vanligt med "cloudy lemonade", som är icke-kolsyrad & görs med färskpressad citronjuice. I Storbritannien & andra delar av Europa är "clear lemonade", en kolsyrad variant, mer vanlig.
Historien om lemonad kan spåras tillbaka till medeltida Egypten där en dryck gjord av citroner, datum & honung kallades för qatarmizat. Den moderna formen av lemonad blev populär i Paris under 1600-talet där den säljs av gatuförsäljare. I Europa & senare Amerika blev lemonaden en populär sommardryck, ofta säljs vid lemonadstånd, särskilt av barn. Den är även känd för att ha varierande recept med tillsatser som mint eller ingefära i olika regioner.
Den första omnämningen av kolsyrad lemonad kommer från Storbritannien år 1833 & det har sedan dess blivit en vanlig förfriskning särskilt under sommarmånaderna.

Svårhetsgrad:
Medel

Lemonad
Ingredienser
- 300 ml Vatten
- 300 ml Socker
- 540 ml Citronjuice ca 9 citroner
- 2100 ml Kallt vatten Alternativt kolsyrat vatten
Instruktioner
- Gör en sockerlag av 300 ml vatten & 300 ml socker genom att koka upp tills vätskan är klar.
- När sockerlaget svalnat kombinera med citronjuice & övriga vattnet. Det här du bestämmer om du vill ha en kolsyrad lemonad eller en stilla