Råsockerlag

Råsockerlag

Råsockerlag, även känd som demerarasirap, är en tjockare & rikare version av den traditionella sockerlagen & görs vanligtvis med råsocker istället för det vanliga vita sockret. Råsocker kommer från sockerrör & behåller en del av sin naturliga melass, vilket ger den dess karakteristiska färg & smak. Denna typ av sockerlag används ofta i cocktails för att tillföra en djupare sötma & en antydan till karamell. Råsockerlag är populär i tiki-cocktails & kan bidra med en extra dimension till klassiska drinkar som Old Fashioned & Mojitos.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Råsockerlag

Råsockerlag

Inget betyg än
Håller i flera veckor i kylskåpet & är en utmärkt ingrediens att ha till hands för att ge en rikare sötma & en intressantare smakprofil till dina cocktails & andra drycker.
Course Drinkar
Keyword Råsocker, vatten
Prep Time 2 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 17 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 1 del Råsocker
  • 1 del Vatten

Instruktioner

  • Häll vatten och råsocker i en kastrull.
  • Värm blandningen på låg till medelvärme, rör om kontinuerligt tills sockret har löst upp sig helt och blandningen är klar.
  • När sockret har löst upp sig, ta bort kastrullen från värmen och låt sockerlagen svalna.
  • Häll den svalnade sockerlagen i en ren, lufttät flaska eller burk och förvara i kylskåp.

Rekommenderad utrustning

1 Kastrull