
Råsockerlag
Råsockerlag, även känd som demerarasirap, är en tjockare & rikare version av den traditionella sockerlagen & görs vanligtvis med råsocker istället för det vanliga vita sockret. Råsocker kommer från sockerrör & behåller en del av sin naturliga melass, vilket ger den dess karakteristiska färg & smak. Denna typ av sockerlag används ofta i cocktails för att tillföra en djupare sötma & en antydan till karamell. Råsockerlag är populär i tiki-cocktails & kan bidra med en extra dimension till klassiska drinkar som Old Fashioned & Mojitos.

Svårhetsgrad:
Lätt

Råsockerlag
Ingredienser
- 1 del Råsocker
- 1 del Vatten
Instruktioner
- Häll vatten och råsocker i en kastrull.
- Värm blandningen på låg till medelvärme, rör om kontinuerligt tills sockret har löst upp sig helt och blandningen är klar.
- När sockret har löst upp sig, ta bort kastrullen från värmen och låt sockerlagen svalna.
- Häll den svalnade sockerlagen i en ren, lufttät flaska eller burk och förvara i kylskåp.