
Limejuice
Färskpressad limejuice är en grundläggande ingrediens i många världskök & har en central plats i cocktailtillverkning. Liksom citronen, härstammar limen ursprungligen från Sydostasien & har spridit sig över hela världen tack vare dess mångsidighet & unika smak. Limes används flitigt i latinamerikanska, asiatiska & indiska rätter & är oumbärlig i drinkar som Gimlet & Mojito.

Svårhetsgrad:
Medel

Limejuice
Ingredienser
- Lime
Instruktioner
- För att maximera juiceuttaget, se till att limerna är rumstempererade. Rulla limerna mot en fast yta med handflatan för att mjuka upp dem innan du pressar.
- Pressa limen med en limepress, handpress eller genom att använda händerna. Om du använder händerna, kan du hålla en hand under den öppna sidan för att fånga upp saften medan du pressar och vrida med den andra handen.
- Placera en sil ovanför behållaren där du samlar upp juicen för att separera ut fruktköttet och eventuella kärnor.
- Använd juicen direkt eller förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet. Använd inom 24 timmar för bästa smak och kvalitet.
Rekommenderad utrustning
