
Kanelsockerlag
Kanelsockerlag är en smakrik sockerlag som kombinerar den aromatiska värmen från kanel med sockrets sötma. Kanel, som har använts sedan antiken, härstammar från inre barken av träd i släktet Cinnamomum. Denna krydda var så värdefull att den tidvis användes som valuta. Kanel ansågs ha många medicinska egenskaper & var en lyxartikel som var förbehållen kungligheter & de rika. Idag är kanel vanligt i både matlagning & i drycker världen över, & kanelsockerlag är ett utmärkt sätt att införa dess varma, kryddiga toner i allt från cocktails till kaffe & te.

Svårhetsgrad:
Lätt

Kanelsockerlag
Ingredienser
- 1 del Socker
- 1 del Vatten
- 1 st Kanelstång
Instruktioner
- Värm socker & vatten tills det blir genomskinligt & helt upplöst
- Ta bort från värmen & bryt ner kanelstången i blandning
- Låt dra i minst 6 timmar
- Sila upp & förvara kylt