Kanelsockerlag med socker, vatten & kanelstång

Kanelsockerlag

Kanelsockerlag är en smakrik sockerlag som kombinerar den aromatiska värmen från kanel med sockrets sötma. Kanel, som har använts sedan antiken, härstammar från inre barken av träd i släktet Cinnamomum. Denna krydda var så värdefull att den tidvis användes som valuta. Kanel ansågs ha många medicinska egenskaper & var en lyxartikel som var förbehållen kungligheter & de rika. Idag är kanel vanligt i både matlagning & i drycker världen över, & kanelsockerlag är ett utmärkt sätt att införa dess varma, kryddiga toner i allt från cocktails till kaffe & te.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Kanelsockerlag med socker, vatten & kanelstång

Kanelsockerlag

Inget betyg än
Fantastisk ingrediens för att enkelt lägga till ett djup av kryddighet & sötma till många drycker. Den fungerar utmärkt i höst- & vintercocktails, kan användas för att söta kaffe eller te, & är även en härlig komponent i bakverk.
Course Dessert, Drinkar
Keyword kanel, socker, vatten
Prep Time 5 minutes
Cook Time 6 hours
Total Time 6 hours 5 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 1 del Socker
  • 1 del Vatten
  • 1 st Kanelstång

Instruktioner

  • Värm socker & vatten tills det blir genomskinligt & helt upplöst
  • Ta bort från värmen & bryt ner kanelstången i blandning
  • Låt dra i minst 6 timmar
  • Sila upp & förvara kylt

Rekommenderad utrustning

1 Kastrull