Hallon & blåbärssockerlag

Hallon & blåbärssockerlag

Hallon & blåbärssockerlag av Emil Åreng. Skapad för drinken Queen B som jag han gjort på Agitators Rye Rye lanserad 2024. Emil är känd för att arbeta med naturliga men framförallt svenska produkter & smaker. Att blanda hallon med blåbär är en vanlig svensk traditionen & som sylt kallas blandningen för drottningsylt. Som sockerlag är den perfekt för drinkar & cocktails men passar självklart även till efterrätter, glass med mera.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Hallon & blåbärssockerlag

Hallon & blåbärssockerlag

Inget betyg än
Sockerlag på hallon & blåbär. Receptet av Emil Åreng som skapades för drinken Queen B med Agitators Rye Rye.
Course Dessert, Drinkar
Keyword Blåbär, Hallon, socker, vatten
Prep Time 2 hours
Cook Time 10 minutes
Total Time 2 hours 10 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 300 gram Vatten
  • 300 gram Socker
  • 50 gram Frysta hallon
  • 50 gram Frysta blåbär

Instruktioner

  • Värm upp socker & vatten tills det blir en sockerlag
  • Dra bort från värmen & addera de frysta bären.
  • Låt dra i två timmar
  • Sila bort bären & buteljera sockerlagen

Rekommenderad utrustning

1 Kastrull