Grapefruktjuice

Grapefruktjuice

Grapefruktjuice, utvunnen från grapefrukten, en citrusfrukt som härstammar från Barbados som en oavsiktlig korsning mellan apelsin & pomelo. Grapefrukten, & därmed även dess juice, blev känd i västvärlden först på 1700-talet. Denna juice har blivit populär för sin distinkta kombination av sötma & beska, vilket gör den till en favoritingrediens i många maträtter & drycker, inklusive cocktails. I cocktail-sammanhang är grapefruktjuice särskilt uppskattad för dess förmåga att balansera de söta & starka smakerna av andra ingredienser, & den används i drinkar såsom Papa Doble & Greyhound. Beroende på cocktail kan behovet av olika grapefruktjuicer finnas. De vanligaste är rosa grapefruktjuice & vit grapefruktjuice i cocktailsammanhang med röd finns också.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Grapefruktjuice

Grapefruktjuice

Skriv ut receptet
Färskpressad grapefruktjuice kan ge en uppfriskande syrlighet till en mängd olika drycker & är särskilt lämplig för att skapa balanserade & aromatiska cocktails.
Keyword grapefruktjuice
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 1

Ingredienser

  • Grapefrukt

Instruktioner

  • För att få ut så mycket juice som möjligt, se till att grapefrukterna är rumstempererade. Du kan också rulla dem mot köksbänken under handflatan för att mjuka upp dem innan juicning.
  • Skär grapefrukten på mitten tvärs över.
  • Använd en citruspress eller pressa saften manuellt genom att pressa halvorna mot en juicepress medan du vrider för att extrahera så mycket juice som möjligt. Om du inte har någon citruspress, kan du också pressa ut saften genom att hålla en halva i handen & vrida den, eventuellt med hjälp av en gaffel för att pressa ut mer saft.
  • Sila juicen genom en finmaskig sil för att avlägsna kärnor & större fruktköttbitar.
  • Använd den färskpressade juicen omedelbart för att maximera både smak & näringsvärde, eller förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet & använd inom 24 timmar.