Apelsinjuice

Apelsinjuice

Apelsinjuice är en av de mest populära & universellt omtyckta juicerna runt om i världen. Historiskt sett har apelsiner odlats i tusentals år, men det var inte förrän i början av 1900-talet som apelsinjuice blev en stapelvara i många hushåll, särskilt i USA. Denna popularitetssvängning berodde delvis på utvecklingen av pastöriseringstekniken som gjorde det möjligt att lagra & transportera juicen. I cocktailvärlden är apelsinjuice en viktig ingrediens i många klassiska drinkar, såsom Screwdriver & Mimosa. Juicens naturliga sötma & syra bidrar till att balansera smakerna i dessa & många andra drycker. Att pressa den färsk till dina cocktails säkerställer att syran finns kvar, det gör den tyvärr inte om juicen pastöriserats.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Apelsinjuice

Apelsinjuice

Skriv ut receptet
Pressa alltid din egen apelsinjuice. Det säkerställer att drinken får en syra från apelsinerna.
Keyword apelsinjuice
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 4 minuter
Portioner 1

Ingredienser

  • Apelsiner

Instruktioner

  • För att maximera mängden juice, rulla apelsinerna under handflatan på en plan yta för att mjuka upp dem innan du pressar.
  • Skär varje apelsin i två delar tvärs över mitten.
  • Använd en citruspress eller saftcentrifug för att pressa saften ur halvorna. Om du inte har något av dessa verktyg kan du pressa apelsinerna manuellt genom att hålla halvan i ena handen & pressa och vrida samtidigt som du gräver in med en sked.
  • Sila juicen för att avlägsna fruktkött och kärnor om du föredrar en klarare juice.
  • Servera juicen omedelbart för bästa smak, eller kyl den om du inte ska använda den direkt. Färskpressad apelsinjuice bör konsumeras inom 24 timmar för bästa smak.