
Limoncello
Limoncello är en italiensk citronlikör som traditionellt kommer från södra Italien, särskilt från områden runt Amalfikusten, Capri & Sorrento. Denna soliga dryck tros ha sitt ursprung i början av 1900-talet, även om dess exakta ursprung är omtvistat. Limoncello är gjord på zest från citroner, vilket ger den en intensivt frisk & syrlig smak. Den är populär som en digestiv efter måltiden & serveras vanligtvis iskall för att maximera smakupplevelsen.

Svårhetsgrad:
Lätt

Limoncello
Ingredienser
- 10 st Stora citoner
- 1000 ml Vodka
- 750 ml Vatten
- 500 gram Socker
Instruktioner
- Skala citronerna, endast det gula är användbart så ta bort allt vitt
- Lägg skalan i en behållare & fyll med vodka
- Låt stå minst 15 dagar på en mörk plats
- Gör en sockerlag med vattnet & sockret
- Sila av infusionen med citronskal & vodka
- Häll samman infusionen med sockerlagen
- Buteljera