Limoncello med citroner, vatten, socker & alkohol

Limoncello

Limoncello är en italiensk citronlikör som traditionellt kommer från södra Italien, särskilt från områden runt Amalfikusten, Capri & Sorrento. Denna soliga dryck tros ha sitt ursprung i början av 1900-talet, även om dess exakta ursprung är omtvistat. Limoncello är gjord på zest från citroner, vilket ger den en intensivt frisk & syrlig smak. Den är populär som en digestiv efter måltiden & serveras vanligtvis iskall för att maximera smakupplevelsen.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Limoncello med citroner, vatten, socker & alkohol

Limoncello

Inget betyg än
Serveras bäst iskall, direkt från frysen. Den är populär som en efterrättstillbehör & är även en utmärkt ingrediens i cocktailrecept där den kan kombineras med mousserande vatten, tonic, eller användas i mer sofistikerade drinkar. Limoncello kan även användas i bakverk & desserter för att tillföra en rik & fräsch citronsmak.
Course Drinkar
Keyword Agavesockerlag, Citroner, kokosvatten, vodka
Prep Time 15 days
Cook Time 15 minutes
Total Time 15 days 15 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 10 st Stora citoner
  • 1000 ml Vodka
  • 750 ml Vatten
  • 500 gram Socker

Instruktioner

  • Skala citronerna, endast det gula är användbart så ta bort allt vitt
  • Lägg skalan i en behållare & fyll med vodka
  • Låt stå minst 15 dagar på en mörk plats
  • Gör en sockerlag med vattnet & sockret
  • Sila av infusionen med citronskal & vodka
  • Häll samman infusionen med sockerlagen
  • Buteljera

Rekommenderad utrustning

1 Kastrull
1 Behållare