Bloody mary med vodka, tomatjuice, citron, worchestersauce & selleri

Bloody Mary

Ursprunget för Bloody Mary, som med många cocktails, är något omskakat & omdiskuterat. Det finns dock några populära teorier, se nedan.

Oavsett dess exakta ursprung, har den blivit en stapelvara på brunchmenyer runt om i världen & är känd för sina komplexa smaker & sin förmåga att hjälpa till med baksmällor. Varianter av drycken inkluderar Bloody Caesar (med clamatojuice), Michelada (en mexikansk version med öl istället för vodka) & många andra regionala tolkningar.

Fernand Petiot: Den mest accepterade historien är att bartendern Fernand "Pete" Petiot skapade den vid Harry's New York Bar i Paris under 1920-talet. Då var den en enkel kombination av vodka & tomatjuice. När Petiot flyttade till New York & började arbeta på St. Regis Hotel utökade han receptet med kryddor & döpte om den till Bloody Mary. Namnet tros ha varit en nick till drottning Maria I av England, känd som "Bloody Mary" på grund av hennes brutala förföljelser av protestanter.

George Jessel: En annan känd person, George Jessel, en komiker, hävdade också att han uppfann Bloody Mary under 1930-talet. Han sade att det var en enkel blandning av vodka & tomatjuice, & det var Petiot som lade till kryddorna senare.

Andra teorier: Vissa historier kopplar drycken till skådespelerskan Mary Pickford, medan andra tror att namnet "Bloody Mary" härrör från en felaktig engelsk tolkning av "Vladimir", en nick till den ryska tsaren.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Bloody mary med vodka, tomatjuice, citron, worchestersauce & selleri

Blood Mary

Inget betyg än
Bloody Mary är en klassisk cocktail känd för sin kraftiga smak och sin ofta användning som en baksmälladryck eller en brunchcocktail. Den kombinerar vodka med en kryddig blandning av tomatjuice, Worcestershire-sås, Tabasco, citronjuice och olika kryddor.
Course Drinkar
Keyword citronjuice, sellerisalt, svartpeppar, Tabasco, Tomatjuice, vodka, Worcestershire-sås
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings

Ingredienser

  • 50 ml Vodka
  • 90 ml Tomatjuice
  • 15 ml Citronjuice
  • 2 stänk Worcestershire-sås
  • Tabasco efter smak
  • 1 nypa Sellerisalt
  • 1 nypa Svartpeppar

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i shaker fylld med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i passande glas fyllt med is
  • Garnera med selleristjälk & citronskiva

Rekommenderad utrustning