
Bloody Mary
Ursprunget för Bloody Mary, som med många cocktails, är något omskakat & omdiskuterat. Det finns dock några populära teorier, se nedan.
Oavsett dess exakta ursprung, har den blivit en stapelvara på brunchmenyer runt om i världen & är känd för sina komplexa smaker & sin förmåga att hjälpa till med baksmällor. Varianter av drycken inkluderar Bloody Caesar (med clamatojuice), Michelada (en mexikansk version med öl istället för vodka) & många andra regionala tolkningar.
Fernand Petiot: Den mest accepterade historien är att bartendern Fernand "Pete" Petiot skapade den vid Harry's New York Bar i Paris under 1920-talet. Då var den en enkel kombination av vodka & tomatjuice. När Petiot flyttade till New York & började arbeta på St. Regis Hotel utökade han receptet med kryddor & döpte om den till Bloody Mary. Namnet tros ha varit en nick till drottning Maria I av England, känd som "Bloody Mary" på grund av hennes brutala förföljelser av protestanter.
George Jessel: En annan känd person, George Jessel, en komiker, hävdade också att han uppfann Bloody Mary under 1930-talet. Han sade att det var en enkel blandning av vodka & tomatjuice, & det var Petiot som lade till kryddorna senare.
Andra teorier: Vissa historier kopplar drycken till skådespelerskan Mary Pickford, medan andra tror att namnet "Bloody Mary" härrör från en felaktig engelsk tolkning av "Vladimir", en nick till den ryska tsaren.

Svårhetsgrad:
Medel

Blood Mary
Ingredienser
- 50 ml Vodka
- 90 ml Tomatjuice
- 15 ml Citronjuice
- 2 stänk Worcestershire-sås
- Tabasco efter smak
- 1 nypa Sellerisalt
- 1 nypa Svartpeppar
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i shaker fylld med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i passande glas fyllt med is
- Garnera med selleristjälk & citronskiva