El Diablo med tequila, creme de cassis, ginger beer & lime

El Diablo

"El Diablo" kan spåra sitt ursprung tillbaka till 1940-talets cocktailkultur. Den första kända publiceringen av receptet hittas i boken "Trader Vic's Book of Food and Drink" från 1946. Trader Vic, eller Victor Bergeron, var en framstående bartender & restaurangägare under 1900-talets mitt & är kanske mest känd för att ha varit en av huvudpionjärerna bakom tikikulturen.

Även om "El Diablo" inte är lika känd som andra tequilacocktails som Margarita eller Tequila Sunrise, har den blivit uppskattad för sin unika smakkombination & har haft en liten renässans i den moderna cocktailkulturen, särskilt bland de som uppskattar tequila-baserade drinkar med en twist.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

El Diablo med tequila, creme de cassis, ginger beer & lime

El Diablo

Inget betyg än
En uppfriskande tequilabaserad cocktail som kombinerar sötma, syrlighet & en lätt kryddighet. Den använder tequila som bas & blandas med lime, crème de cassis (en söt, mörk likör gjord på svarta vinbär) & ginger beer för att skapa en balanserad & smakfull drink.
Course Drinkar
Keyword créme de cassis, ginger beer, limejuice, Tequila
Prep Time 1 hour 1 minute
Cook Time 1 minute
Total Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett highball glas
  • Fyll med is & rör om med barsked försiktigt
  • Toppa med is om det behövs
  • Garnera med lime

Rekommenderad utrustning