romdrinkar, cocktails på rom

Romdrinkar

En Resa Genom Söta Toner & Karibiska Rytmer

Rom, med sina rötter i Karibien, är en solkysst hyllning till sötma & livets njutningar. Dess rika, mångfacetterade profil sträcker sig från ljusa, söta toner till djupa, kryddiga undertoner, vilket gör den till en favorit i cocktailvärlden. På Spirited Cocktails bjuder vi in dig att utforska romdrinkar & dess söta, upplyftande värld, där varje sip är en firande av livet.

Romens Historiska Resa

Från dess födelse i sockerrörsfälten till dess status som en älskad global sprit, har rom en berättelse som är lika rik som dess smak. Varje flaska är en hyllning till de platser och människor som har destillerat dess historia.

Romdrinkar - Söt Karisma

Den söta, robusta naturen hos rom gör den idealisk för en rad cocktails. Från den ikoniska Mojito till den uppfriskande Pina Colada, rom lägger till en festlig touch till varje drink.

Mångfalden av Romdrinkar

Rom finns i en mängd olika stilar och åldrar, vilket erbjuder en unik palett av smaker för cocktailkreation. Dess mångsidighet gör det möjligt att skapa allt från enkla, uppfriskande romdrinkar till komplexa, sofistikerade cocktails.

Utforska Spirited Cocktails Samling av Romdrinkar

Dyk in i vår exotiska samling av romdrinkar och låt varje sip ta dig på en resa genom Karibiens hjärta. Här finns något för varje smak, från romnybörjare till konnässörer.

Anejo Highball med rom, limejuice, bitter, ginger beer

Añejo Highball

Añejo Highball Añejo Highball skapades av den berömda bartendern Dale DeGroff, ofta känd som “King of Cocktails”. DeGroff, som är känd för sin påverkan på den moderna cocktailscenen & sin återupplivning av många klassiska cocktails, skapade Añejo Highball som en del av hans strävan att upphöja highball-cocktailen & använda den som ett fordon för mer […]

Gå Till Recept
Caipirinha med cachaca, lime & råsocker

Caipirinha

Caipirinha Ursprunget till Caipirinha är något oklart, men den tros ha utvecklats i Brasilien på 1800- eller tidigt 1900-tal. En teori är att den skapades som en lokal botemedel mot spanska sjukan, med lime för dess C-vitamin & alkohol för att hjälpa till med symptom. Cachaça, den huvudsakliga ingrediensen, har en lång historia i Brasilien […]

Gå Till Recept
Mai Tai med rom, lime, socker m.m

Mai Tai

Mai Tai Mai Tai, som betyder “bäst” på tahitiska, har sitt ursprung i Tiki-kulturen på 1940-talet. Det finns dock två rivaliserande berättelser om dess exakta skapande. Den mest kända historien kommer från Trader Vic’s, en populär kedja av polynesiska restauranger. Enligt denna version, skapade ägaren Victor Bergeron drinken 1944 för några vänner som besökte från […]

Gå Till Recept
Rhum punch med rom, limejuice, socker, juice

Rhum Punch

Rhum Punch Ordet “punch” kommer från det sanskrit ordet “panch”, vilket betyder fem, och ursprungligen syftade på en drink gjord med fem ingredienser: alkohol, socker, citron, vatten & te eller kryddor. Den första kända Rhum Punch kommer från Indien, men konceptet spred sig snabbt till kolonierna i Karibien & Amerika. Rhum Punch blev populär i […]

Gå Till Recept
Cuba Libre med rom, cola & lime

Cuba Libre

Cuba Libre Cuba Libre har en historia som går tillbaka till början av 1900-talet, under den tid som kallas “den amerikanska eran” på Kuba efter det spansk-amerikanska kriget. När Coca-Cola introducerades på Kuba blev det populärt bland amerikanska soldater att blanda det med lokal rom. Det sägs att namnet, som översätts till “Free Cuba”, var […]

Gå Till Recept
pina colada med rom, ananas, kokos

Piña Colada

Piña Colada Piña Colada, som betyder “silad ananas” på spanska, har sitt ursprung i Puerto Rico. Dess exakta ursprung är dock omdiskuterat, med flera olika historier som cirkulerar. Enligt en populär historia skapades cocktailen av bartender Ramón “Monchito” Marrero på Caribe Hilton Hotel i San Juan, Puerto Rico, 1954. Marrero fick i uppdrag av hotellets […]

Gå Till Recept
Daiquiri görs med rom, limejuice & socker

Daiquiri

Daiquiri Daiquiri är uppkallad efter en liten gruvstad i Kuba, där den tros ha blivit skapad. Legenden säger att drinken skapades av en amerikansk ingenjör vid namn Jennings Cox, som arbetade i gruvan i Daiquiri under Spansk-amerikanska kriget på slutet av 1800-talet. När han en gång var värd för en fest & hans gin tog […]

Gå Till Recept
mojito görs med ljus rom, socker, mynta, limejuice & soda

Mojito

Mojito Mojito är en klassisk kubansk cocktail som har blivit en favorit över hela världen, känd för sin uppfriskande blandning av söta, syrliga & mintiga smaker. Den består av fem huvudingredienser: vit rom, sockerlag eller socker, limejuice, sodavatten & färsk mynta. Dessa ingredienser skapar en harmonisk balans mellan syrlighet, sötma & myntans friskhet, vilket gör […]

Gå Till Recept
Papa Doble eller Hemingway daiquiri

Papa Doble

Papa Doble Papa Doble, mer också känd som Hemingway Daiquiri eller Hemingway Special, är en variation på den klassiska Daiquiri cocktailen. Namnet kommer från Ernest Hemingway själv – “Papa” var ett smeknamn som Hemingway fick av sina vänner & “Doble” betyder dubbel på spanska, vilket hänvisar till det faktum att Hemingway föredrog att ha dubbla […]

Gå Till Recept

Populära romdrinkar inkluderar Mojito, Daiquiri, Piña Colada, Mai Tai & Dark ‘n’ Stormy.

En klassisk Mojito görs med rom, limejuice, socker, mynta & sodavatten. Ingredienserna muddlas & blandas med is.

En Piña Colada är en tropisk cocktail gjord med rom, kokoskräm & ananasjuice, serverad med is.

Ja, mörk rom används ofta i cocktails som Mai Tai & Dark ‘n’ Stormy för sin djupare smak.

spiced rom är smaksatt med olika kryddor & örter, vilket ger den en unik smakprofil. Den används ofta i cocktails & som att dricka rent.

En klassisk Daiquiri görs med ljus rom, limejuice & sockerlag, skakad med is & serverad i ett kylt glas.

Ljus rom är bäst för fräscha & lätta cocktails, medan mörk & kryddad rom används för rikare, smakfulla drinkar.