Rhum Punch
Ordet "punch" kommer från det sanskrit ordet "panch", vilket betyder fem, och ursprungligen syftade på en drink gjord med fem ingredienser: alkohol, socker, citron, vatten & te eller kryddor. Den första kända Rhum Punch kommer från Indien, men konceptet spred sig snabbt till kolonierna i Karibien & Amerika.
Rhum Punch blev populär i Karibien under 1600- & 1700-talet, när området var ett centrum för romproduktion. Rommen från sockerröret som odlades i Karibien blandades med tillgängliga frukter & kryddor för att skapa en stark men smakrik dryck.
En populär regel för att komma ihåg proportionerna i en karibisk Rhum Punch är "en av sur, två av söt, tre av stark, fyra av svag". Detta syftar på en del limejuice, två delar sockerlag, tre delar rom & fyra delar vatten (eller i detta fall, juice).
Idag finns det otaliga variationer på Rhum Punch, & nästan varje ö i Karibien har sin egen version. Oavsett variationen, är den känd för sin starka, fruktiga smak & dess förmåga att transportera dig till en tropisk strand med varje klunk.
Svårhetsgrad:
Medel
Rum Punch
Utrustning
- 1 Shaker
- 1 Strainer
Ingredienser
Instruktioner
Rum Punch
- Häll alla ingredienser i shakern utom vattnet
- Tillsätt is
- Skaka väl & sila upp i glas med is
- Toppa med vatten eller soda