Papa Doble
Papa Doble, mer också känd som Hemingway Daiquiri eller Hemingway Special, är en variation på den klassiska Daiquiri cocktailen. Namnet kommer från Ernest Hemingway själv - "Papa" var ett smeknamn som Hemingway fick av sina vänner & "Doble" betyder dubbel på spanska, vilket hänvisar till det faktum att Hemingway föredrog att ha dubbla portioner av rom i sina daiquiris.
Cocktailen skapades på 1930-talet på den berömda baren El Floridita i Havanna, Kuba, där Hemingway var en frekvent besökare. Hemingway var känd för sin kärlek till drinkar, & denna var inget undantag. Enligt legenden hade Hemingway diabetes, vilket ledde till att denna version av daiquirin skapades med grapefruktjuice för att inte bli vara söt. Dock tog man inte bort sockret ur drinken....
Svårhetsgrad:
Medel
Papa Doble - Hemingway Daiquiri
Utrustning
- 1 Shaker Helst Tin-tin shaker
Ingredienser
- 50 ml Ljus rom
- 15 ml Limejuice
- 15 ml Grapefruktjuice
- 7,5 ml Marashinolikör
Instruktioner
Papa Doble
- Häll alla ingredienserna i en cocktailshaker & fyll sedan med is.
- Skaka kraftigt tills blandningen är väl kyld.
- Sila drinken in i ett kylt cocktailglas.
- Garnera med en lime- eller grapehjul om du vill.