
Grapefruit Collins
Grapefruit Collins är en variant av Tom Collins, en klassisk cocktail som har sina rötter i England under mitten av 1800-talet. Tom Collins består traditionellt av gin, citronsaft, sockersirap & kolsyrat vatten.
Grapefruit Collins, å andra sidan, verkar ha utvecklats som en naturlig progression av den klassiska drinken, med införandet av grapefrukt för att ge den en unik vridning. Eftersom grapefrukt är en populär ingrediens i cocktails tack vare sin balans mellan sötma & syrlighet, är det inte förvånande att bartenders har experimenterat med att införliva den i olika drinkar.
Ett exakt ursprungsdatum eller specifik skapare för drinken är inte allmänt känt, men drinken har blivit populär bland både bartenders & drinkentusiaster för sin friska & uppfriskande smakprofil. Den framträder ofta på menyer under våren & sommaren, när grapefrukt är i säsong & när lättare, mer uppfriskande drinkar efterfrågas.

Svårhetsgrad:
Medel

Grapefruit Collins
Ingredienser
- 45 ml Gin
- 20 ml Grapefruktjuice
- 20 ml Citronjuice
- 20 ml Sockerlag
- 3 stänk Grapefruit bitters
- 60 ml Soda
Instruktioner
- Häll allt utom soda i en shaker med is
- Skaka tills väl kylt & sila upp över is i ett highball glas
- Toppa med soda & garnera med en grapeskiva