White Russian med gin Kaffe

White Russian med gin Kaffe

Denna version av White Russian har skapats av Skånska Spritfabriken som en signaturdrink för deras Gin Kaffe. White Russian är en välkänd cocktail som traditionellt består av vodka, kaffelikör (som Kahlúa) & grädde, serverad med is i ett old fashioned-glas. Drinken blev särskilt populär under senare delen av 1900-talet & är känd för sin rika & krämiga konsistens samt kaffesmak.

Genom att ersätta vodka & kaffelikören med Gin Kaffe har Skånska Spritfabriken skapat en ny & innovativ tolkning av denna klassiska cocktail. Användningen av gin Kaffe, som har en unik kaffeprofil, ger drinken en extra dimension av smak & komplexitet. Detta är ett exempel på hur traditionella cocktails kan anpassas & uppdateras med lokala & specialiserade spritsorter för att skapa något nytt & spännande. Drinken är ett utmärkt val för dem som uppskattar klassiska cocktails men är också nyfikna på att prova nya smakkombinationer.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

White Russian med gin Kaffe

White Russian med gin Kaffe

Skriv ut receptet
Variant av den klassiska White Russian-cocktailen. Istället för den traditionella basen av vodka & kaffelikör använder denna version en gin med distinkt kaffesmak. Denna drink kombinerar kaffesmakande gin med sockerlag & mjölk eller grädde, vilket skapar en krämig & kaffesmakande cocktail med en sofistikerad twist.
Keyword gin, Mjölk, sockerlag
Förberedelser 1 minute
Tillagningstid 1 minute
Portioner 1

Ingredienser

  • 40 ml Gin Kaffe
  • 20 ml Sockerlag
  • 30 ml Mjölk Eller grädde om du hellre vill

Instruktioner

  • Fyll ett glas med is
  • Häll i ingredienser & rör om försiktigt
  • Garnera på ett trevligt sätt som passar tillfället

Anteckning

Vill du skapa ett lättare skum kan du även skaka drinken.