Ramos Gin Fizz, Gin citronjuice, limejuice, apelsinblomvatten, grädde, sodavatten

Ramos Gin Fizz

Ramos Gin Fizz skapades 1888 av Henry C. Ramos i hans bar Imperial Cabinet Saloon i New Orleans, Louisiana, USA. Cocktailen blev snabbt mycket populär i regionen, speciellt under Mardi Gras-festivalen, & dess rykte spreds snabbt.

Det som verkligen satte drinken på kartan var dess intensiva skakprocess. I dess glansdagar hade baren ofta en kedja av bartendrar som skakade drinken, skickande den från den ena till den andra tills den nådde önskad konsistens. Detta skulle ibland innebära upp till 12 minuters kontinuerlig skakning, vilket var en del av underhållningen & allmän upphetsning kring cocktailen.

Denna cocktail representerar en epok av cocktailing som var fylld med stil, överdåd & en passion för hantverket som fortgår än idag. Trots att förbudstiden i USA hade en dämpande effekt på cocktailkulturen, har Ramos Gin Fizz överlevt & fortsätter att vara en älskad del av global cocktailhistoria.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Ramos Gin Fizz, Gin citronjuice, limejuice, apelsinblomvatten, grädde, sodavatten

Ramos Gin Fizz

Skriv ut receptet
Också känd som New Orleans Fizz, är en berömd & historisk cocktail känd för sin unika krämiga konsistens & rika citrusflavor. Dess signatur är den intensiva skakprocessen som behövs för att emulgera dess ingredienser ordentligt.
Keyword äggvita, Apelsinblomvaten, citronjuice, gin, Grädde, limejuice, sockerlag, soda
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Portioner 1

Utrustning

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker förutom sodan
  • Skaka först kraftigt utan is - "Torrskaka"
  • Addera is till shakern & skaka igen
  • Sila upp ungefär halva blandningen i ett kylt glas utan is
  • Häll sedan från ett högre avstånd resten av blandningen samtidigt som du häller sodan. Tunna strålar långsamt för att skapa ett vackert skum
  • Vänta ca 1 minut innan drinken har gått till sig