
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Mai Tai
Mai Tai Mai Tai, som betyder “bäst” på tahitiska, har sitt ursprung i Tiki-kulturen på 1940-talet. Det finns dock två rivaliserande berättelser om dess exakta skapande. Den mest kända historien kommer från Trader Vic’s, en populär kedja av polynesiska restauranger. Enligt denna version, skapade ägaren Victor Bergeron drinken 1944 för några vänner som besökte från […]
Rhum Punch
Rhum Punch Ordet “punch” kommer från det sanskrit ordet “panch”, vilket betyder fem, och ursprungligen syftade på en drink gjord med fem ingredienser: alkohol, socker, citron, vatten & te eller kryddor. Den första kända Rhum Punch kommer från Indien, men konceptet spred sig snabbt till kolonierna i Karibien & Amerika. Rhum Punch blev populär i […]
Cuba Libre
Cuba Libre Cuba Libre har en historia som går tillbaka till början av 1900-talet, under den tid som kallas “den amerikanska eran” på Kuba efter det spansk-amerikanska kriget. När Coca-Cola introducerades på Kuba blev det populärt bland amerikanska soldater att blanda det med lokal rom. Det sägs att namnet, som översätts till “Free Cuba”, var […]
Piña Colada
Piña Colada Piña Colada, som betyder “silad ananas” på spanska, har sitt ursprung i Puerto Rico. Dess exakta ursprung är dock omdiskuterat, med flera olika historier som cirkulerar. Enligt en populär historia skapades cocktailen av bartender Ramón “Monchito” Marrero på Caribe Hilton Hotel i San Juan, Puerto Rico, 1954. Marrero fick i uppdrag av hotellets […]
Daiquiri
Daiquiri Daiquiri är uppkallad efter en liten gruvstad i Kuba, där den tros ha blivit skapad. Legenden säger att drinken skapades av en amerikansk ingenjör vid namn Jennings Cox, som arbetade i gruvan i Daiquiri under Spansk-amerikanska kriget på slutet av 1800-talet. När han en gång var värd för en fest & hans gin tog […]
Vodka
Vodka Visste du att namnet “vodka” kommer från det slaviska ordet “voda”, vilket betyder vatten. Denna enkla men kraftfulla spritsort speglar en oskuldsfull klarhet men har en brinnande styrka. Från de frostiga slätterna i Ryssland & Polen har vodkan spridits till hela världen, & blivit en nödvändig ingrediens i många berömda cocktails som Bloody Mary […]
Bourbon
Bourbon Bourbon, ofta känd som Amerikas “ursprungliga” sprit, är en stark symbol för den amerikanska södern, särskilt Kentucky. Dess smak är lika rik & komplex som dess historia – en blandning av tradition, innovation & ren hantverksskicklighet som återspeglas i varje smakfull klunk. Sammanfattning Drycken är en typ av amerikansk whisky som tillverkas främst av […]
Rom
Rom Rom, spriten som är själva symbolen för pirater & sjöresor, har en färgstark & stormig historia. Från dess ursprungliga tillverkning i sockerrörsplantager i Västindien till dess status som hjärtat i tropiska cocktails, har drycken varit både en gudomlig nektar & en symbol för slaveri & kolonialism. Sammanfattning Tillverkas genom att fermentera & sedan destillera […]
The Last Word
The Last Word “The Last Word” är en ovanlig cocktail med sin variation av ingredienser samtidigt som den är mycket balanserad. Kombinationen av den starka & botaniska ginen, den söt-syrliga Maraschino-likören, den kraftfulla & aromatiska gröna Chartreusen, & den syrliga limejuicen skapar en cocktail som är både komplext & uppfriskande. Deb skapades ursprungligen på Detroit […]
Bramble
Bramble Bramble skapades av Dick Bradsell, en inflytelserik bartender i London, på 1980-talet. Bradsell är känd för att ha varit en drivande kraft i utvecklingen av Londons cocktailscen, & han skapade många innovativa & kreativa cocktails, men Bramble är förmodligen hans mest kända. Inspirationen kom från Bradsells barndom på Isle of Wight, där han brukade […]