Bebbo Cocktail, gin, citronjuice, blodapelsinjuice & honungssockerlag

Bebbo Cocktail

Bebbo Cocktailens ursprung är inte särskilt väl dokumenterat, men det är känt att den har sina rötter i början av 1900-talet. Namnet "Bebbo" är av okänd härkomst, men drinken reflekterar en era när cocktailkulturen experimenterade med olika fruktjuicer & sötningsmedel för att komplettera de starkare spritbaserna.

Bebbo Cocktail återupptäcktes & blev mer populär under den senare delen av 2000-talet när bartenders & cocktailentusiaster började dyka djupare i historiska cocktailböcker för att återuppliva & anpassa gamla recept. Drinken är ett exempel på en historisk cocktail som har fått nytt liv tack vare den pågående intresset för pre-prohibition era cocktails & hantverksmässig mixologi. Den representerar en enkel men elegant blandning som är både uppfriskande & smakrik.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Bebbo Cocktail, gin, citronjuice, blodapelsinjuice & honungssockerlag

Bebbo Cocktail

Skriv ut receptet
Mindre känd klassisk cocktail som är en variant av den mer välkända Bee's Knees. Drinken kombinerar gin med honungssirap, citronjuice & en liten mängd blodapelsinjuice, vilket ger en unik twist på den traditionella gin-baserade sour cocktailen.
Keyword blodapelsinjuice, citronjuice, gin, Honungssyrup
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Portioner 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas