
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Pineapple Margarita
Pineapple Margarita Pineapple Margarita är en modern tolkning av den ikoniska Margaritan, som i sig sägs ha sitt ursprung på 1930-40-talet i Mexiko eller södra USA. Den tropiska ananasvarianten blev populär under 2000-talet i takt med att fruktiga cocktails återigen fick ett uppsving i cocktailbarer världen över. Genom att byta ut den vanliga sockerlagen mot […]
Cucumber Basil Gimlet
Cucumber Basil Gimlet Cocktailen bygger vidare på det tidiga konceptet Gimlet, som historiskt bestod av gin & lime cordial – en drink som brittiska sjömän såg som ett sätt att förebygga skörbjugg under 1700‑ & 1800‑talen. Cucumber Basil Gimlet introducerades först som en modern variant under 2010‑talet. Sedan dess har drinken dykt upp i många cocktailsammanhang […]
Strawberry Daiquiri
Strawberry Daiquiri Daiquiri uppstod på Kuba i början av 1900-talet & tillskrivs ofta Jennings Cox, en amerikansk ingenjör. Basen av rom, lime & socker utgör en klassisk sour-formel, & har gett upphov till många variationer. Strawberry Daiquiri blev särskilt populär i frozen-form under 1980-talet, men den version som använder jordgubbssockerlag i en klassisk, skakad cocktail […]
Raspberry Daiquiri
Raspberry Daiquiri Daiquiri är en klassisk kubansk cocktail som har sitt ursprung i början av 1900-talet & skapades troligen av den amerikanske ingenjören Jennings Cox i gruvstaden Daiquirí, Kuba. Med tiden har Daiquirin fått många variationer, där fruktbaserade versioner som denna med hallon blev populära under cocktailrenässansen på 1990- & 2000-talet. Raspberry Daiquiri är särskilt […]
Pineapple Sour
Pineapple Sour Pineapple Sour är en modern vidareutveckling av den klassiska sour-formeln (sprit + citrus + sockerlag), som blev populär redan på 1800-talet. Denna fruktiga version skapades som ett elegant baralternativ för dem som söker en tropisk men balanserad cocktail. Genom att byta ut traditionellt sockerlag mot ananassockerlag tillförs en naturlig fruktighet, samtidigt som äggvita […]
Ambrosia
Ambrosia Cocktailen Ambrosia har sina rötter i 1920-talets cocktailkultur, där den tog inspiration från sitt mytologiska namn – “gudarnas nektar”. Den plockades upp vid New Orleans restaurang Arnaud’s efter förbudstiden & nämns i Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em som en modern variant på Olympens nektar. Namnet & den mousserande finishen speglar […]
Blackberry Smash
Blackberry Smash Denna drink tillhör den klassiska “Smash“-familjen, såsom Whisky Smash – en brygd av sprit, frukt, socker & örter med historia tillbaka till 1840-talet. Ett av de tidigaste recepten finns i Jerry Thomas‘ How to Mix Drinks (1862), där Smash kallades en förenklad Julep. Blackberry Bourbon Smash började dyka upp i cocktailvärlden runt 2010-talet, […]
Jean Lafitte
Jean Lafitte Jean Lafitte är ett namn som ofta svävar någonstans mellan verklighet & myt. Han var smugglare, sjörövare & krigshjälte – men också en oväntad figur i den amerikanska dryckeshistorien. Med fäste i New Orleans och kopplingar till rom & handel i Karibien, har Lafitte fått en nästan romantisk roll i berättelsen om cocktailkulturens […]
Jean Lafitte
Jean Lafitte Jean Lafitte är uppkallad efter den legendariske piraten & kaparen Jean Lafitte, som var aktiv i & omkring New Orleans i början av 1800-talet. Drinken dyker upp i klassiska bartendermanualer som The Bartender’s Manifesto redan under 1900-talet, & beskrivs som en hommage till Lafitte – en drink som kombinerar elegans med råstyrka, i […]
American Presidente
American Presidente American Presidente är inte en helt separat drink utan snarare en variant av klassiska El Presidente – Cubas framstående cocktail från tidigt 1900-tal. Skillnaden ligger främst i ingrediensvalet och regional smakpreferens. Den ursprungliga El Presidente skapades i Havanna under 1910-talet, troligen i samband med presidentvalen av Mario García Menocal (1913-1921) eller Gerardo Machado […]