Margarita med tequila, cointreau & limejucie

Margarita

Precis som med många cocktails är Margaritas exakta ursprung oklart, men det finns flera teorier. En av de mest populära är att den skapades på 1940-talet av en bartender i Tijuana, Mexiko, till ära för den amerikanska skådespelerskan Rita Hayworth, vars riktiga namn var Margarita.

En annan teori är att cocktailen skapades av en socialite från Dallas, Texas, som experimenterade med drinkar vid sitt hem i Acapulco på 1940-talet. Oavsett dess sanna ursprung, Margarita blev allt mer populär under 1950- & 1960-talet, särskilt i USA, där den njöt av framväxten av tiki-kulturen & ökande populariteten för mexikansk mat. Vill du läsa mer har vi sammanställt information kring dess ursprung.

Idag är Margarita en av de mest kända & älskade cocktails i världen, särskilt i Mexiko & USA. Dess fräscha, syrliga smak & saltkant gör den till en favorit för varma dagar eller när du njuter av kryddig mat.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Margarita med tequila, cointreau & limejucie

Margarita

Inget betyg än
En populär mexikansk cocktail som består av tequila, limejuice & Cointreau eller Triple Sec. Den serveras oftast i ett salt-rimmad glas & kan vara antingen skakad & serverad "on the rocks" (med is) eller blandad med is för att skapa en frusen version.
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Salta kanten på ett cocktailglas (om du vill)
  • Häll ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i ett cocktailglas

Rekommenderad utrustning

Course Drinkar
Keyword cointreau, limejuice, Tequila