Apple Sour med gin, citronjuice, sockerlag & äggvita

Apple Sour

Apple Sour är en cocktail skapad av Skånska Spritfabriken i Sverige. Denna drink är en del av en växande trend där lokala destillerier skapar signaturcocktails för att visa upp sina unika spritsorter. I detta fall är Gin Äpple, en gin med äppelsmak, stjärningrediensen.

Cocktailen är en variant av den klassiska sour-cocktailen, som vanligtvis består av en sprit, citronjuice & sockerlag. Sour-cocktails har sitt ursprung i England och USA på 1800-talet & har sedan dess anpassats & utvecklats med olika smaker & ingredienser. Apple Sour är ett exempel på hur en traditionell cocktail kan anpassas med lokala & specialiserade spritsorter för att skapa nya & spännande smakupplevelser.

Med sitt fokus på en tydlig äppelsmak från Gin Äpple & den tillhörande alkoholfria Gin & Tonic Bubbel, erbjuder Apple Sour en unik & modern twist på den klassiska sour-cocktailen.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Apple Sour med gin, citronjuice, sockerlag & äggvita

Apple Sour

Skriv ut receptet
Fräsch & syrlig cocktail. Drinken kombinerar den äppelsmakande gin med citronjuice & sockerlag, toppad med alkoholfri Gin & Tonic Bubbel, vilket resulterar i en välbalanserad & uppiggande dryck.
Keyword äggvita, citronjuice, gin, sockerlag
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Portioner 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll allt utom Gin & Tonic Bubbel i en shaker utan is
  • Skaka kraftigt "Torrskaka"
  • Addera is till shakerna & skaka tills väl kylt
  • Sila upp & toppa med Gin & Tonic Bubbel