Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Repeal day

Repeal Day 5 dec, 1933 Repeal Day firas den 5:e december varje år i USA för att markera upphävandet av Prohibition. Denna dag markerar ratificeringen av det 21:a tillägget till USA:s konstitution, vilket effektivt upphävde det 18:e tillägget & därmed avslutade Prohibition. För att förstå Repeal Day måste vi gå tillbaka till Prohibition, en period […]

Prohibition

Prohibition

Prohibition 1920 – 1933 “Legislating morality doesn’t work. It produced the Mafia.” – John Densmore – Prohibition var en period i USA:s historia som sträckte sig från 1920 till 1933 då tillverkning, försäljning & transport av alkohol var olagligt på nationell nivå. Denna period var ett resultat av att det 18:e tillägget till USA:s konstitution […]

Speakeasy

Speakeasy “If I could have lived as an actress in any period, it would have been the 1920s – I would have loved to be part of that speakeasy era” – Lauren Bacall – “Speakeasy” var ursprungligen ett smeknamn för hemliga barer eller klubbar som sålde alkohol olagligt under Prohibition-eran i USA, som sträckte sig […]

Händelser, personer, m.m

Händelser, personer m.m Välkommen till vår fascinerande utforskning av hur historiska händelser har formgivit & transformerat cocktailvärlden. Denna resa tar dig genom tid & rum, från de tidiga dagarna av spritdestillation till nutidens globala cocktailscen, för att förstå hur historiens gång har påverkat vad vi häller i våra glas. Från förbudstidens hemliga speakeasies till cocktailkulturens […]

Bartenders

Bartenders Välkommen till vår hyllningssida till världens mest ikoniska bartenders, de visionära mästare som har format cocktailhistorien med sin innovation och konstfärdighet. Här kommer du att lära känna genier bakom baren, de som med sina kreativa sinne och tekniska expertis har transformerat drinkar från enkla blandningar till konstverk i ett glas. Dessa mästare av mixology […]

Ada Coleman

Ada Coleman 1875 – 1966 Ada “Coley” Coleman var en framstående bartender och är mest känd för sin tid på The Savoy Hotel i London, där hon var den första kvinnan att inneha positionen som chefsbartender. Hon är en ikonisk figur inom bartendervärlden och hennes arbete har haft en varaktig inverkan på cocktailscenen. Coleman föddes […]

Harry Craddock

Harry Craddock 1876 – 1963 “When it is not meal-time, you have the pump, the tap, the springs and filters. Water is for thirst. Wine is, according to its quality and its flavour, a necessary tonic, a luxury or a tribute paid to food.” Harry Craddock var en engelsk bartender som är mest känd för […]

Jerry Thomas

Jerry Thomas 1830 – 1885 “An efficient bartenders first aim should be to please his customers, paying particular attention to meet the individual wishes of those whose tastes and desires he has already watched and ascertained; and, with those whose peculiarities he has had no opportunity of learning, he should politely inquire how they wish […]

Sam Ross

Sam Ross Sam Ross är en välkänd & respekterad bartender inom den internationella cocktailscenen. Född & uppvuxen i Australien, började Ross sin karriär inom bartending i Melbourne innan han flyttade till New York i USA. Ett av de mest inflytelserika stegen i Ross karriär var hans tid på den berömda New York-baren Milk & Honey […]

Sasha Petraske

Sasha Petraske 1973 – 2015 “Cocktail bartenders should drink cocktails. If you prefer a beer, you are a hypocrite and are morally wrong. You probably make bad cocktails too. It’s like being an acupuncturist and going to see a western doctor when you get sick.” Sasha Petraske var en mycket inflytelserik bartender & barägare, mest […]