Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Mint Julep, bourbon & mynta

Mint Julep

Mint Julep Mint Julep har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Ursprungligen användes termen “julep” för att beskriva en söt dryck som användes för att maskera smaken av medicin. Mint Julep, som vi känner till den idag, började bli populär i södra USA på 1700- & 1800-talet, där den serverades som en […]

Penicillin med whisky, ingefära, honung, citron & rökig whisky

Penicillin

Penicillin Penicillin skapades av bartenderen Sam Ross på Milk & Honey bar i New York City runt 2005. Ross, som också är känd för att skapa Paper Plane, designade Penicillin som en modern variant på den klassiska Whisky Sour, med tillägget av honung, ingefära & den rökiga whiskyn som ger en unik twist. Sedan dess […]

Whisky

Whisky Från mystiska skotska högland till livliga irländska pubar & bortom, whisky har en charm som sällan kan matchas. Denna komplexa & inbjudande dryck är inte bara för kall vinter, den rymmer i sig en berättelse om tid, hantverk & kultur, vilket gör varje klunk till en resa genom historien. Sammanfattning Whisky är en spritsort […]

Manhattan med bourbon, söt vermouth & bitters

Manhattan

Manhattan Manhattan är en av de äldsta & mest välkända cocktails & den har sitt ursprung i New York City under 1800-talet. Det finns flera historier om dess skapande, men den mest accepterade versionen attribuerar cocktailen till Manhattan Club i New York City, där det sägs att det skapades för en bankett anordnad av Jennie […]

Whisky Sour med whisky, citronjuice, äggvita & socker

Whisky Sour

Whisky Sour Whisky Sour är en del av sour-familjen av cocktails, som alla innehåller en form av alkohol, en söt komponent & en sur komponent. Det är troligt att denna stil av cocktails utvecklades under sjöresor på 1700-talet & 1800-talet, då citron eller limejuice ofta användes för att förebygga skörbjugg bland besättningen. Den första skriftliga […]

Mai Tai med rom, lime, socker m.m

Mai Tai

Mai Tai Mai Tai, som betyder “bäst” på tahitiska, har sitt ursprung i Tiki-kulturen på 1940-talet. Det finns dock två rivaliserande berättelser om dess exakta skapande. Den mest kända historien kommer från Trader Vic’s, en populär kedja av polynesiska restauranger. Enligt denna version, skapade ägaren Victor Bergeron drinken 1944 för några vänner som besökte från […]

Rhum punch med rom, limejuice, socker, juice

Rhum Punch

Rhum Punch Ordet “punch” kommer från det sanskrit ordet “panch”, vilket betyder fem, och ursprungligen syftade på en drink gjord med fem ingredienser: alkohol, socker, citron, vatten & te eller kryddor. Den första kända Rhum Punch kommer från Indien, men konceptet spred sig snabbt till kolonierna i Karibien & Amerika. Rhum Punch blev populär i […]

Cuba Libre med rom, cola & lime

Cuba Libre

Cuba Libre Cuba Libre har en historia som går tillbaka till början av 1900-talet, under den tid som kallas “den amerikanska eran” på Kuba efter det spansk-amerikanska kriget. När Coca-Cola introducerades på Kuba blev det populärt bland amerikanska soldater att blanda det med lokal rom. Det sägs att namnet, som översätts till “Free Cuba”, var […]

pina colada med rom, ananas, kokos

Piña Colada

Piña Colada Piña Colada, som betyder “silad ananas” på spanska, har sitt ursprung i Puerto Rico. Dess exakta ursprung är dock omdiskuterat, med flera olika historier som cirkulerar. Enligt en populär historia skapades cocktailen av bartender Ramón “Monchito” Marrero på Caribe Hilton Hotel i San Juan, Puerto Rico, 1954. Marrero fick i uppdrag av hotellets […]

Daiquiri görs med rom, limejuice & socker

Daiquiri

Daiquiri Daiquiri är uppkallad efter en liten gruvstad i Kuba, där den tros ha blivit skapad. Legenden säger att drinken skapades av en amerikansk ingenjör vid namn Jennings Cox, som arbetade i gruvan i Daiquiri under Spansk-amerikanska kriget på slutet av 1800-talet. När han en gång var värd för en fest & hans gin tog […]