
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
El Diablo
El Diablo “El Diablo” kan spåra sitt ursprung tillbaka till 1940-talets cocktailkultur. Den första kända publiceringen av receptet hittas i boken “Trader Vic’s Book of Food and Drink” från 1946. Trader Vic, eller Victor Bergeron, var en framstående bartender & restaurangägare under 1900-talets mitt & är kanske mest känd för att ha varit en av […]
Skotsk Whisky
Skotsk Whisky Skotska högländer, dimhöljda dalarna & svala kuststräckor har varit hem för destillationskonsten i århundraden. Skotsk whisky, ofta kallad “livets vatten”, representerar Skottlands hjärta & själ, förankrad i en rik tradition & kultur som är lika mångsidig som dess landskap. Sammanfattning Skotsk whisky, ofta kallad bara “scotch”, är en malt- eller grainwhisky som destilleras […]
Irländsk Whiskey
Irländsk Whiskey I de mjuka kullarna och dimmiga dalarna på den gröna ön har irländsk whiskey blivit en nationalskatt. Följ med på en resa genom tiden, där keltiska munkar tros ha förfinat konsten att destillera, och där den irländska whiskeyn föddes, en dryck som sjunger med noter av historia, hantverk och stolthet. Sammanfattning Irländsk whiskey […]
Satans Whiskers
Satans Whiskers “Satans Whiskers” har sitt ursprung i 1930-talets Amerika, men den exakta platsen & bartendern som skapade den är okända. Cocktailen kan göras på två sätt: “straight” vilket innebär att man använder Grand Marnier, & “curled” där man använder en billigare apelsinlikör, som till exempel Triple Sec. Trots att det inte är en av […]
Blood and Sand
Blood and Sand “Blood and Sand” döptes efter en film med samma namn från 1922, som i sin tur var baserad på en spansk roman. Filmen, som är en tjurfäktarepos med Rudolph Valentino i huvudrollen, var en stor hit & cocktailen blev populär på samma tid. Trots den ovanliga kombinationen av ingredienser, har drinken blivit […]
Between The Sheets
Between The Sheets “Between the Sheets” har sitt ursprung under förbudstiden på 1920-talet. Det är oklart vem som exakt skapade denna cocktail, men det är två historier som ofta citeras. En historia säger att det var Harry MacElhone, en bartender på Harry’s New York Bar i Paris, som skapade drinken. Den andra berättelsen pekar på […]
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway 1899 – 1961 “Don’t bother with churches, government buildings or city squares. If you want to know about a culture, spend a night in its bars.” Ernest Hemingway, känd författare och äventyrare, var också känd för sitt stora intresse för drinkar, vilket gjorde att han hade en betydande inverkan på cocktailkulturen. Hans favoritdrinkar […]
Metropolitan
Metropolitan Ursprunget för Metropolitan är inte helt klart, men det verkar ha varit en populär cocktail under mitten till sena 1800-talet & tidigt 1900-tal, särskilt under förbudstiden. Den var en variant på Manhattan för de som föredrog konjak eller brandy framför whisky. Trots att Metropolitan inte är lika välkänd idag som vissa andra klassiska cocktails, […]
Walter Bergeron
Walter Bergeron Walter Bergeron var en bartender vid Monteleone Hotel i New Orleans, USA, under mitten av 1900-talet. Även om han kanske inte är lika känd som andra bartenders från samma era, har han gjort ett betydande bidrag till cocktailhistorien genom skapandet av den ikoniska cocktailen Vieux Carré. Vieux Carré Bergeron skapade Vieux Carré […]
Vieux Carre
Vieux Carre Vieux Carré skapades av bartendern Walter Bergeron på Hotel Monteleone i New Orleans, en plats känd för dess berömda roterande Carousel Bar. Bergeron skapade cocktailen på 1930-talet, & den var tänkt att vara en hyllning till stadens franska kvartal, som är känt som “Vieux Carré” på franska. Trots att den kanske inte är […]