Whisky Sour med whisky, citronjuice, äggvita & socker

Whisky Sour

Whisky Sour är en del av sour-familjen av cocktails, som alla innehåller en form av alkohol, en söt komponent & en sur komponent. Det är troligt att denna stil av cocktails utvecklades under sjöresor på 1700-talet & 1800-talet, då citron eller limejuice ofta användes för att förebygga skörbjugg bland besättningen.

Den första skriftliga referensen till drinken kommer från en Wisconsin tidning 1870, men det är troligt att drinken existerade före detta. Bourbon är den mest använda stilen av whisky, antagligen på grund av dess sötma som balanserar syrligheten från citronjuicen.

Den har förblivit populär över tiden & är en standardcocktail i många barer idag. Den är speciellt älskad för sin förmåga att framhäva whisky utan att vara för stark, vilket gör den till en bra introduktion för de som är nya till whisky.

 

 

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Whisky Sour med whisky, citronjuice, äggvita & socker

Whisky Sour

Skriv ut receptet
En klassisk cocktail som består av whisky, ofta bourbon, citronjuice & socker. Vissa variationer innehåller även ett äggvita för att ge cocktailen en silkeslen konsistens & en skummande topp. Whisky Sour är känd för sin balanserade sötma & syrlighet, vilket gör den till en mycket uppskattad cocktail.
Keyword äggvita, bourbon, citronjuice, sockerlag
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Portioner 1

Utrustning

Ingredienser

Instruktioner

Whisky Sour

  • Häll alla ingredienser förutom is i en shaker
  • Skaka hårt för att skumma drinken
  • Tillsätt is & skaka igen för att kyla drinken
  • Sila upp i ett cocktailglas