Grapefruit Collins - Sam Ross görs med whisky, grapegruktt, citron, äggvita, socker, peychaud & soda

Grapefruit Collins

Grapefruit Collins skapades av den berömda bartendern Sam Ross under sin tid på den ikoniska New York-baren Attaboy. Ross, som också är känd för att ha skapat andra moderna klassiker som Penicillin & Paper Plane, utvecklade Grapefruit Collins som en fräsch & fruktig variant av den klassiska Tom Collins. Genom att byta ut en del av citronjuicen mot grapefruktjuice & justera balansen mellan syra & sötma, skapade Ross en cocktail som snabbt blev populär för sin uppfriskande & lättdruckna karaktär. Attaboy, en speakeasy-stil bar, är känd för sin kreativitet & innovation inom cocktailvärlden, & Grapefruit Collins är ett perfekt exempel på hur traditionella recept kan få nytt liv genom moderna tolkningar.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Grapefruit Collins - Sam Ross görs med whisky, grapegruktt, citron, äggvita, socker, peychaud & soda

Grapefruit Collins av Sam Ross

Inget betyg än
Modern variant av den klassiska Tom Collins, en drink som har sina rötter i 1800-talets England. Denna variant utnyttjar den uppfriskande & syrliga smaken av grapefrukt, som har blivit en populär komponent i många cocktails under de senaste decennierna.
Course Drinkar
Keyword äggvita, blended whisky, citronjuice, grapefruktjuice, Peychaud´s Bitter, sockerlag, soda
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser, förutom sodan, i en shaker
  • Torrskaka, utan is, kraftigt
  • Tillsätt is i shakern & skaka drinken kall
  • Sila upp i valt glas & toppa med soda
  • Garnera

Fler Artiklar & Recept med Whisky