Rodriguez Sour med tequila, ananas, jalapeno, lime & grön chartruese

Rodriguez Sour

Rodriguez Sour skapades av bartendern Kevin Diedrich vid baren Pacific Cocktail Haven i San Francisco. Denna cocktail skiljer sig från en traditionell Margarita genom användningen av jalapeñosockerlag istället för triple sec, vilket ger den en unik hetta & komplexitet. Inkluderingen av grön Chartreuse bidrar med en örtig och aromatisk dimension som kompletterar tequilans toner, medan ananasjuicen lägger till en fruktig sötma som balanserar cocktailens smakprofil.

Rodriguez Sour är ett exempel på modern cocktailkonst där traditionella recept möter nyskapande smakkombinationer, vilket resulterar i en djärv & minnesvärd dryckesupplevelse. Den visar på skickligheten i att balansera en mängd olika smaker - från hetta till sötma & syrlighet - för att skapa en harmonisk & njutbar cocktail.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Rodriguez Sour med tequila, ananas, jalapeno, lime & grön chartruese

Rodriguez Sour

5 från 1 röst
Kreativ & smakrik tolkning av en Sour-cocktail, med tequila som bas & en distinkt kombination av söta, syrliga & kryddiga smaker. Denna cocktail förenar den klassiska strukturen av en Sour med en innovativ twist, vilket gör den till en unik & minnesvärd dryck.
Course Drinkar
Keyword ananasjuice, Grön charteuse, jalapenosockerlag, limejuice, Tequila
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp över is i ett low ball glas & garnera efter tycke