Cazuela Voladora
Cazuela Voladora härstammar från Jalisco-regionen i Mexiko & har blivit en uppskattad del av lokal spritkultur, särskilt omkring städer som Guadalajara & La Barca. Ursprungligen gjordes drinken i lergrytor (cazuelas de barro) för att svalka & dela drycken i grupp, därav namnet “voladora” – “flygande”, som anspelar på att bunken sprids & delas kring ett sällskap. Drinkens exakta historia är inte fastställd i barböcker, men den omnämns som en “cantina staple” i Jalisco & en traditionell festlig punch snarare än en formell cocktail med dokumenterad skapare.
Svårhetsgrad:
Medel
Cazuela Voladora
Ingredienser
- 240 ml Tequila Blanco
- 240 ml Grapefruktjuice
- 120 ml Apelsinjuice
- 120 ml Limejuice
- 120 ml Citronjuice
- 350 ml Grapefruktsoda
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser direkt i tilltänkt kanna
- Rör om & addera is - mycket is
- Servera i valda glas
Rekommenderad utrustning






