Cazuela Voladora med tequila, grapefruktjuice, apelsinjuice, limejuice, citronjuice & grapefruktsoda

Cazuela Voladora

Cazuela Voladora härstammar från Jalisco-regionen i Mexiko & har blivit en uppskattad del av lokal spritkultur, särskilt omkring städer som Guadalajara & La Barca.  Ursprungligen gjordes drinken i lergrytor (cazuelas de barro) för att svalka & dela drycken i grupp, därav namnet “voladora” – “flygande”, som anspelar på att bunken sprids & delas kring ett sällskap.  Drinkens exakta historia är inte fastställd i barböcker, men den omnämns som en “cantina staple” i Jalisco & en traditionell festlig punch snarare än en formell cocktail med dokumenterad skapare.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Cazuela Voladora

Inget betyg än
Livlig, fruktig & gemenskapsdriven mexikansk punch-cocktail. Tequila eller annan agavebaserad sprit möter en rik kombination av färsk citrus (grapefrukt, apelsin, lime & citron), en justering sötma från sodavatten eller grapefrukt-läsk & en nypa salt som lyfter fram smakerna. Den serveras ofta i en bred, lergryta (cazuela de barro) – vilket skapar en social & avslappnad stämning där gäster delar drycken direkt från kärlet.
Course Drinkar
Keyword apelsinjuice, citronjuice, grapefruktjuice, grapefruktsoda, limejuice, Tequila
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser direkt i tilltänkt kanna
  • Rör om & addera is - mycket is
  • Servera i valda glas

Rekommenderad utrustning

Cazuela Voladora med tequila, grapefruktjuice, apelsinjuice, limejuice, citronjuice & grapefruktsoda