
Café Royal's Tequila Matador
Café Royal's Tequila Matador introducerades först i Café Royal Cocktail Book 1937, som var en samling recept sammanställd av William J. "Billy" Tarling, dåvarande huvudbartender på Café Royal i London & president för United Kingdom Bartenders Guild (UKBG). Många av drinkarna i boken var bland de tidigaste kända recepten som använde vodka & tequila, vilka båda var ovanliga ingredienser att blanda med vid den tiden.
Det ursprungliga Matadorreceptet är en enkel kombination av tequila, torr vermouth & orange curaçao. En annan version av Tequila Matador dök upp i Trader Vic's Bartender's Guide 1972 & omvandlade drinken till en tropisk blandning med ananas & limejuice. Dock kan Café Royals ursprungliga formulering vara mer passande för moderna smaker som föredrar torrare, mer spritframträdande cocktails.
Denna mindre kända cocktail kan vara ett utmärkt alternativ till en Martini, om än något mer aromatisk & lite mindre stark. Den lika delars ratio passar också väl som en aperitif eller en Predinner.

Svårhetsgrad:
Medel

Café Royal's Tequila Matador
Ingredienser
- 30 ml Tequila
- 30 ml Torr Vermouth
- 30 ml Orange Curacao
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker med is
- Skaka till väl kylt
- Sila upp i cocktailglas