Café Royal's Tequila Matador med tequila, torr vermouth & orange curacao

Café Royal's Tequila Matador

Café Royal's Tequila Matador introducerades först i Café Royal Cocktail Book 1937, som var en samling recept sammanställd av William J. "Billy" Tarling, dåvarande huvudbartender på Café Royal i London & president för United Kingdom Bartenders Guild (UKBG). Många av drinkarna i boken var bland de tidigaste kända recepten som använde vodka & tequila, vilka båda var ovanliga ingredienser att blanda med vid den tiden.

Det ursprungliga Matadorreceptet är en enkel kombination av tequila, torr vermouth & orange curaçao. En annan version av Tequila Matador dök upp i Trader Vic's Bartender's Guide 1972 & omvandlade drinken till en tropisk blandning med ananas & limejuice. Dock kan Café Royals ursprungliga formulering vara mer passande för moderna smaker som föredrar torrare, mer spritframträdande cocktails.

Denna mindre kända cocktail kan vara ett utmärkt alternativ till en Martini, om än något mer aromatisk & lite mindre stark. Den lika delars ratio passar också väl som en aperitif eller en Predinner.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Café Royal's Tequila Matador med tequila, torr vermouth & orange curacao

Café Royal's Tequila Matador

Inget betyg än
En historisk cocktail som först dök upp i 1937 års utgåva av Café Royal Cocktail Book. Den är en lika delars blandning som kombinerar tequila, torr vermouth & orange curaçao, & erbjuder en torr, ande-framträdande smakprofil.
Course Drinkar
Keyword Orange curaçao, Tequila, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Tequila
  • 30 ml Torr Vermouth
  • 30 ml Orange Curacao

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker med is
  • Skaka till väl kylt
  • Sila upp i cocktailglas
Tror det eller ej men från början skakades denna drink. Idag skulle de flesta röra den.

Rekommenderad utrustning

Notes

Tror det eller ej men från början skakades denna drink. Idag skulle de flesta röra den.