
Scorpion
Scorpion är en av de tidiga klassikerna inom tiki-eran & tros ha skapats i slutet av 1930-talet på Trader Vic’s i Oakland, Kalifornien. Vic Bergeron experimenterade då med rombaserade cocktails som skulle balansera sötma, syra & tropisk frukt – Scorpion blev snabbt en av barens signaturer.
I takt med att tiki-vågen svepte över USA på 1940- & 50-talen utvecklades drinken till flera versioner: från en elegant singelcocktail till den storslagna Scorpion Bowl, avsedd för att delas mellan flera personer. Kombinationen av brandy & rom gav drinken ett djup som skilde den från många andra exotiska cocktails, & dess balans mellan citrus, nöt & tropisk frukt gjorde den till en tidlös tiki-ikon.

Svårhetsgrad:
Medel
Scorpion
Ingredienser
- 30 ml Brandy
- 30 ml Ljus rom
- 30 ml Apelsinjuice
- 20 ml Citronjuice
- 15 ml Orgeat
- 10 ml Sockerlag
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kyld
- Sila upp i valt glas över krossad is
- Garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning
