Scorpion med ljus rom, brandy, apelsinjuice, citronjuice, orgeat & sockerlag

Scorpion

Scorpion är en av de tidiga klassikerna inom tiki-eran & tros ha skapats i slutet av 1930-talet på Trader Vic’s i Oakland, Kalifornien. Vic Bergeron experimenterade då med rombaserade cocktails som skulle balansera sötma, syra & tropisk frukt – Scorpion blev snabbt en av barens signaturer.

I takt med att tiki-vågen svepte över USA på 1940- & 50-talen utvecklades drinken till flera versioner: från en elegant singelcocktail till den storslagna Scorpion Bowl, avsedd för att delas mellan flera personer. Kombinationen av brandy & rom gav drinken ett djup som skilde den från många andra exotiska cocktails, & dess balans mellan citrus, nöt & tropisk frukt gjorde den till en tidlös tiki-ikon.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Scorpion

Inget betyg än
Klassisk tiki-cocktail med fyllig fruktighet, djup citrusfräschör & en varm nötighet från orgeat. Kombinationen av rom, brandy & apelsinjuice skapar en rik, tropisk & komplex smakprofil – söt men balanserad, med tydlig syra från citron & en len mandelton i avslutet.
Course Drinkar
Keyword apelsinjuice, Brandy, citronjuice, Ljus rom, Orgeat, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kyld
  • Sila upp i valt glas över krossad is
  • Garnera efter tycke
Scorpion med ljus rom, brandy, apelsinjuice, citronjuice, orgeat & sockerlag