
White Lady
White Lady har en lite omdiskuterad historia, som många klassiska cocktails. Den första versionen tillskrivs Harry MacElhone, som skapade den 1919 när han arbetade på Ciro's Club i London. Hans ursprungliga version innehöll dock inte gin utan bestod av Cointreau, citronjuice & crème de menthe.
Det var inte förrän 1929, när MacElhone tog över Harry's New York Bar i Paris, som gin introducerades i drinken, ersättande crème de menthe. Samtidigt hävdar en annan bartender, Harry Craddock från The American Bar at The Savoy i London, att han var den som modifierade White Lady till den populära ginbaserade versionen vi känner till idag.
Oavsett vem som var den verkliga uppfinnaren, så har White Lady blivit en tidlös klassiker som fortsätter att vara populär på barer runt om i världen. Den balanserade smaken & den silkeslena konsistensen, särskilt när äggvita används, gör den till en favorit bland många cocktailälskare.

Svårhetsgrad:
Medel

White Lady
Ingredienser
- 45 ml Gin
- 20 ml Cointreau
- 20 ml Citronjuice
- 1/2 Äggvita
Instruktioner
- Häll alla ingredienser utom äggvita i shaker
- "Torrskaka" drinken tills väl blandad
- Tillsätt is i shaker & skaka igen tills väl kyld
- Sila upp i ett cocktailglas. Garnera med en citronzest