Eastside med gin, limejuice, sockerlag, gurka & mynta

Eastside

Eastside skapades omkring 2004 av bartendern George Delgado på, numera stängda, baren Libation i New York City. Ursprungligen serverades den som en long drink, men när bartendern Chad Solomon introducerade receptet på den legendariska baren Milk & Honey, började man servera den “up” – alltså utan is, i ett kylt glas. Detta bidrog till att drinken snabbt spreds inom cocktailvärlden.

Eastside är en vidareutveckling av Southside, som i sin tur är en variant av den klassiska Gimlet. Med tillägget av gurka får Eastside en extra dimension av friskhet & elegans.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Eastside med gin, limejuice, sockerlag, gurka & mynta

Eastside

Inget betyg än
Frisk & balanserad smakprofil där ginens botaniska toner harmoniserar med limejuice, sötma från sockerlag, myntans örtighet & gurkans fräschör. Resultatet är en elegant & uppfriskande cocktail som passar perfekt under varma dagar.
Course Drinkar
Keyword gin, gurka, limejuice, mynta, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera gurka, mynta & sockerlag i en shaker
  • Muddla försiktigt
  • Addera övriga ingredienser & fyll shakern med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp drinken i valt glas & garnera efter tycke