Milk & Honey

Milk & Honey

Milk & Honey öppnade ursprungligen i New York City 1999 av Sasha Petraske och blev snabbt känt som en av pionjärerna inom den moderna speakeasy-rörelsen och craft cocktail-kulturen. Den var känd för sin diskreta entré, strikta husregler och fokus på klassiska cocktails gjorda med precision. Baren var tänkt att vara en tyst oas för seriösa drinkentusiaster, fri från den vanliga barbruset och oväsendet. 2012 öppnade en Milk & Honey-filial i London, vilken tyvärr stängde sina dörrar 2020 till följd av Corona-viruset.

Påverkan på cocktailhistorien

Milk & Honey spelade en avgörande roll i den moderna cocktailrevolutionen. Baren hjälpte till att återuppliva intresset för förstklassiga, väl utförda cocktails och satte en ny standard för kvalitet, noggrannhet och service.

Kända bartenders

Sasha Petraske
Grundare av Milk & Honey och anses av många vara en av de mest inflytelserika figurerna inom den moderna cocktailrörelsen. Hans filosofi och principer har format hur många barer runt om i världen närmar sig cocktailkulturen idag.

Sam Ross
En protegé till Petraske, Sam Ross har blivit en framstående bartender i sin egen rätt, känd för att skapa flera moderna klassiska cocktails.

Kända drinkar skapade eller serverade där

Penicillin
Skapad av Sam Ross, detta är en rökig, söt och lite kryddig cocktail gjord med skotsk whisky, honung, ingefära och citron.

Gold Rush
En annan skapelse av Sam Ross, en enkel kombination av bourbon, honung och citron, men otroligt välbalanserad och läcker.

Varför den var värd att besöka

Medan den ursprungliga New York-platsen stängde sina dörrar 2012, lever dess arv kvar genom sina alumner och de barer som den inspirerade. Besökare uppskattade den tysta och avslappnade atmosfären, där konversation och njutning av drycken var i centrum. Husreglerna, som att inte prata med främlingar om de inte inledde konversationen, eller att inte använda mobiltelefoner, skapade en unik upplevelse som var annorlunda från de flesta andra barer.
Milk & Honey i London upprätthöll samma höga standarder och principer som den ursprungliga baren, men tyvärr blev den ett av de många offer för pandemin. Trots sin stängning kommer den att bli ihågkommen som en av de mest inflytelserika cocktailbarerna i modern tid och har lämnat ett outplånligt avtryck på cocktailscenen i världen.

Gold Rush. Whisky, honung, citron

Gold Rush

Gold Rush Gold Rush är en modern cocktail vars rötter kan spåras tillbaka till New York City under 2000-talet. Den skapades på den berömda baren Milk & Honey av T. J. Siegal. Den är i grunden en variant av den klassiska whisky sour, men med honungssirap som sötning istället för sockersirap. Eftersom honung erbjuder en […]

Paper plane med bourbon , aoerol, amaro notion, citronjuice

Paper Plane

Paper Plane Paper Plane skapades 2007 av den australienska bartendern Sam Ross när han jobbade på den berömda baren Milk & Honey i New York City. Sam Ross är också känd för att ha skapat en annan modern klassiker, Penicillin-cocktailen. Namnet på drinken kommer från en låt av M.I.A., “Paper Planes”, som spelades ofta i […]

Sam Ross

Sam Ross Sam Ross är en välkänd & respekterad bartender inom den internationella cocktailscenen. Född & uppvuxen i Australien, började Ross sin karriär inom bartending i Melbourne innan han flyttade till New York i USA. Ett av de mest inflytelserika stegen i Ross karriär var hans tid på den berömda New York-baren Milk & Honey […]

Sasha Petraske

Sasha Petraske 1973 – 2015 “Cocktail bartenders should drink cocktails. If you prefer a beer, you are a hypocrite and are morally wrong. You probably make bad cocktails too. It’s like being an acupuncturist and going to see a western doctor when you get sick.” Sasha Petraske var en mycket inflytelserik bartender & barägare, mest […]

Penicillin med whisky, ingefära, honung, citron & rökig whisky

Penicillin

Penicillin Penicillin skapades av bartenderen Sam Ross på Milk & Honey bar i New York City runt 2005. Ross, som också är känd för att skapa Paper Plane, designade Penicillin som en modern variant på den klassiska Whisky Sour, med tillägget av honung, ingefära & den rökiga whiskyn som ger en unik twist. Sedan dess […]