Gimlet med gin, lime & sockerlag

Gimlet

Ursprunget till Gimlet är djupt rotat i brittisk marinhistoria. Namnet kommer troligen från Sir Thomas Gimlette (1857-1943), en kirurg i Royal Navy, som först blandade gin med limejuice i ett försök att få sjömännen att dricka limejuice som ett botemedel mot skörbjugg, en sjukdom orsakad av vitamin C-brist. Den friska smaken av lime kompletterade ginens botaniska noter & skapade en populär cocktail.

Genom åren har drinken genomgått flera förändringar. Ursprungligen var det enkel blandning av gin & limejuicekoncentrat, känd som "Rose's lime juice". Rose's är en sötad limejuice som fortfarande används i vissa versioner av drinken idag. I modern tid har många bartenders dock börjat ersätta Rose's med färskpressad limejuice & sockerlag för att få en mer naturlig & balanserad smak.

Även om Gimlet kanske inte är lika känd som vissa andra klassiska cocktails, har den en tydlig & uppfriskande smakprofil som har hållit den populär över tid. Den är också väldigt anpassningsbar, & du kan enkelt byta ut gin mot vodka för att skapa en Vodka Gimlet.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Gimlet med gin, lime & sockerlag

Gimlet

Skriv ut receptet
En klassisk cocktail som är känd för sin enkelhet & sin friska, syrliga smak. Den är gjord av gin & limejuice, vilket gör den till en perfekt sommardrink.
Måltid Drinkar
Keyword gin, limejuice, sockerlag
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 4 minuter
Portioner 1

Ingredienser

Instruktioner

Gimlet

  • Blanda gin, limejuice och sockerlag i en shaker fylld med is
  • Skaka väl tills det är väl kylt
  • Sila in i ett välkyldt cocktail- eller coupeglas
  • Garnera med en limezest eller klyfta