
Navy Grog
Navy Grog har sina rötter i brittiska flottan på 1700-talet, där grogg ursprungligen var en blandning av rom, vatten, citron- eller limejuice & socker som serverades till sjömän för att motverka skörbjugg. Den moderna versionen av Navy Grog som vi känner den idag är en tiki-cocktail som populariserades av både Don the Beachcomber & Trader Vic under tiki-rörelsens guldålder på 1940- & 1950-talen. Båda har sina egna varianter av receptet, men gemensamt är användningen av flera typer av rom & citrusjuice för att skapa en komplex och uppfriskande dryck.

Svårhetsgrad:
Medel

Navy Grog
Ingredienser
- 30 ml Ljus rom
- 30 ml Mörk rom
- 30 ml Demarara rrom
- 30 ml Honungssyrup
- 25 ml Limejuice
- 25 ml Grapefruktjuice
- 25 ml Soda
Instruktioner
- Häll alla ingredienser utom soda i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kyld
- Sila upp över krossad is & toppa med soda
- Garnera med myntakvist