Zombie med rom, limejuice, dons mix, falernum, limejuice, pernod, bitter & grenadine

Zombie

Zombie skapades av Donn Beach, även känd som Don the Beachcomber, på 1930-talet i hans restaurang i Hollywood. Enligt legenden blandade Donn denna drink för en kund som behövde något för att klara av ett affärsmöte efter en lång natt. Kunden återvände senare & klagade på att han kände sig som en “zombie” efter att ha druckit den, vilket gav drinken dess namn. Zombie blev snabbt populär & bidrog till tikikulturens framväxt i USA. På grund av dess höga alkoholhalt begränsade Don sina gäster till högst två per kund. 

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Zombie med rom, limejuice, dons mix, falernum, limejuice, pernod, bitter & grenadine

Zombie

Inget betyg än
klassisk tikicocktail känd för sin komplexa & rika smakprofil. Den kombinerar flera typer av rom med fruktjuicer & kryddiga inslag, vilket resulterar i en potent & balanserad drink. Denna cocktail är både uppfriskande & kraftfull, vilket gör den till en favorit bland tikientusiaster.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, Demarararom, Falernum, gold rom, grenadine, Jamaica rom, limejuice, Pernod
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Jamaikansk rom
  • 45 ml Gold rom
  • 30 ml 151 proof demarararom
  • 25 ml Limejuice
  • 15 ml Don´s mix
  • 15 ml Falernum
  • 1 barsked Grenadine
  • 4 stänk Pernod
  • 1 stänk Angostura bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en blender & addera krossad is, ca 180 ml
  • Mixa snabbt, inte mer än 5 sekunder
  • Häll upp i valt glas, minst 400 ml i volym
  • Toppa med krossad is & garnera med myntakvist

Rekommenderad utrustning