Rhum Punch. Rom & andra goda ingredienser

Rhum Punch

Ordet "punch" kommer från det sanskrit ordet "panch", vilket betyder fem, och ursprungligen syftade på en drink gjord med fem ingredienser: alkohol, socker, citron, vatten och te eller kryddor. Den första kända Rhum Punch kommer från Indien, men konceptet spred sig snabbt till kolonierna i Karibien och Amerika.

Rhum Punch blev populär i Karibien under 1600- och 1700-talet, när området var ett centrum för romproduktion. Rummet från sockerröret som odlades i Karibien blandades med tillgängliga frukter och kryddor för att skapa en stark men smakrik dryck.

En populär regel för att komma ihåg proportionerna i en karibisk Rhum Punch är "en av sur, två av söt, tre av stark, fyra av svag". Detta syftar på en del limejuice, två delar sockerlag, tre delar rom och fyra delar vatten (eller i detta fall, juice).

Idag finns det otaliga variationer på Rhum Punch, och nästan varje ö i Karibien har sin egen version. Oavsett variationen, är den känd för sin starka, fruktiga smak och dess förmåga att transportera dig till en tropisk strand med varje klunk.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Rum Punch

Skriv ut receptet
Rum Punch är en fruktig och stark cocktail som har sina rötter i karibisk historia. Det finns många varianter av Rum Punch, men de flesta innefattar en blandning av rom, citrusjuice, någon form av sötare, och ibland en bit frukt eller krydda.
Keyword Angostura Bitters, Kylt vatten, limejuice, Ljus rom, sockerlag, soda
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 1 minute
Portioner 1

Utrustning

Ingredienser

  • 45 ml Ljus rom
  • 15 ml Limejuice
  • 30 ml Tjock sockerlag Görs på 2 delar socker & 1 del vatten
  • 60 ml Vatten/soda Traditionellt görs denna på vatten
  • 2 stänk Angostura bitters

Instruktioner

Rum Punch

  • Häll alla ingredienser i shakern utom vattnet
  • Tillsätt is
  • Skaka väl & sila upp i glas med is
  • Toppa med vatten eller soda