Scotch Sour
Scotch Sour är en variant av den klassiska Whiskey Sour, en drink som dokumenterades redan på 1860-talet & som spreds brett i bartenderböcker som Jerry Thomas’ How to Mix Drinks. Den skotska versionen kom senare & växte fram i början av 1900-talet när blended scotch blev globalt tillgänglig & började användas i cocktails utanför Storbritannien.
Eftersom skotsk whisky har en helt annan karaktär än amerikansk bourbon eller rye – torrare, mer maltig & ofta lätt rökig – utvecklades Scotch Sour till en egen cocktail. Den blev särskilt populär under 1920- & 30-talet, bland annat i London & Paris, där europeiska bartenders anpassade amerikanska cocktailklassiker efter tillgänglig sprit.
Svårhetsgrad:
Medel
Scotch Sour
Ingredienser
- 60 ml Blended scotch
- 30 ml Citronjuice
- 20 ml Sockerlag
- 5 stänk Aromatiska bitter
- Äggvita
Instruktioner
- Kombinera allt i en shaker
- Torrskaka, utan is, tills ett skum skapats
- Addera is till shakerna & skaka igen tills väl kylt
- Sila upp över is i valt glas & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning








