
Polynesian Paralysis
Polynesian Paralysis dök upp på Hawaiis tiki-scen i början av 1970-talet & tillskrivs Harry Yee, den legendariske bartendern på Hilton Hawaiian Village i Honolulu. Yee var en centralgestalt i tiki-eran & skapade flera tropiska klassiker, däribland Blue Hawaii & Hawaiian Eye.
Drinkens namn speglar den tidens typiska humor – en blinkning till “Hawaiian paralysis”, ett uttryck för den avslappnade, soltrötta känslan efter en dag på stranden. Receptet publicerades i Paul B. Dicks bok Drinks of Hawaii (1971) & återupptäcktes senare av Jeff “Beachbum” Berry, som inkluderade den i sina samlingar av klassiska tiki-recept.

Svårhetsgrad:
Medel
Polynesian Paralysis
Ingredienser
- 45 ml Bourbon
- 45 ml Apelsinjuice
- 45 ml Ananasjuice
- 15 ml Citronjuice
- 10 ml Orgeat
- 10 ml Sockerlag
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp över krossad is i valt glas
- Garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning
