Polynesian Paralysis med bouerbon, ananasjuice, apelsinjuice, citronjuice, orgeat & sockerlag

Polynesian Paralysis

Polynesian Paralysis dök upp på Hawaiis tiki-scen i början av 1970-talet & tillskrivs Harry Yee, den legendariske bartendern på Hilton Hawaiian Village i Honolulu. Yee var en centralgestalt i tiki-eran & skapade flera tropiska klassiker, däribland Blue Hawaii & Hawaiian Eye.

Drinkens namn speglar den tidens typiska humor – en blinkning till “Hawaiian paralysis”, ett uttryck för den avslappnade, soltrötta känslan efter en dag på stranden. Receptet publicerades i Paul B. Dicks bok Drinks of Hawaii (1971) & återupptäcktes senare av Jeff “Beachbum” Berry, som inkluderade den i sina samlingar av klassiska tiki-recept.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Polynesian Paralysis

Inget betyg än
Klassisk tiki-cocktail med tropisk sötma, frisk citrus & rund nötighet. Kombinationen av bourbon, ananas, apelsin & citron ger en rik, fruktig bas, medan orgeat & sockerlag tillför mjuk sötma & textur. Resultatet är en len men livlig drink med tydlig tiki-karaktär – både uppfriskande & lätt förförisk.
Course Drinkar
Keyword ananasjuice, apelsinjuice, bourbon, citronjuice, Orgeat, sockerlag
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp över krossad is i valt glas
  • Garnera efter tycke
Polynesian Paralysis med bouerbon, ananasjuice, apelsinjuice, citronjuice, orgeat & sockerlag