
Boulevardier
Boulevardier har sitt ursprung i Paris under 1920-talet, en tid då staden var ett centrum för amerikanska expats & författare. Drinken tros ha skapats av Erskine Gwynne, en amerikansk författare som flyttade till Paris & grundade den litterära tidskriften "Boulevardier", vilken gav namn åt cocktailen.
Till skillnad från Negroni, som använder gin som sin bas, använder Boulevardier bourbon eller rye whiskey, vilket ger drinken en rikare & mer robust smakprofil. Denna cocktail blev snabbt populär bland den amerikanska expatgemenskapen i Paris & har sedan dess blivit en älskad klassiker världen över.
Boulevardier är ett utmärkt exempel på den kreativa blandning av europeiska & amerikanska cocktailtraditioner som präglade Paris under mellankrigstiden. Den har återupptäckts & ökat i popularitet under de senaste åren, delvis tack vare en växande intresse för klassiska cocktails & pre-prohibitionsrecept.

Svårhetsgrad:
Medel

Boulevardier
Ingredienser
- 45 ml Bourbon eller Rye
- 30 ml Campari
- 30 ml Söt vermouth
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i rörglaset & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp över en stor isbit i passande glas & pressa apelsinzest över