Boulevardier med whisky, campari & söt vermouth

Boulevardier

Boulevardier har sitt ursprung i Paris under 1920-talet, en tid då staden var ett centrum för amerikanska expats & författare. Drinken tros ha skapats av Erskine Gwynne, en amerikansk författare som flyttade till Paris & grundade den litterära tidskriften "Boulevardier", vilken gav namn åt cocktailen.

Till skillnad från Negroni, som använder gin som sin bas, använder Boulevardier bourbon eller rye whiskey, vilket ger drinken en rikare & mer robust smakprofil. Denna cocktail blev snabbt populär bland den amerikanska expatgemenskapen i Paris & har sedan dess blivit en älskad klassiker världen över.

Boulevardier är ett utmärkt exempel på den kreativa blandning av europeiska & amerikanska cocktailtraditioner som präglade Paris under mellankrigstiden. Den har återupptäckts & ökat i popularitet under de senaste åren, delvis tack vare en växande intresse för klassiska cocktails & pre-prohibitionsrecept.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Boulevardier med whisky, campari & söt vermouth

Boulevardier

Inget betyg än
Klassisk cocktail som tillhör familjen av bitter-söta drinkar, nära besläktad med både Negroni & Americano. Den består av en blandning av bourbon (eller rye whiskey), söt vermouth & Campari. Drinken serveras ofta rörd & silad i ett cocktailglas, ibland med en twist av apelsinzest som garnering. Boulevardier kännetecknas av sin djupa röda färg, komplexa smakprofil med en perfekt balans mellan sötma, bitterhet & den karaktäristiska styrkan från whiskyn.
Course Drinkar
Keyword bourbon, campari, rye, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Bourbon eller Rye
  • 30 ml Campari
  • 30 ml Söt vermouth

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i rörglaset & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp över en stor isbit i passande glas & pressa apelsinzest över

Rekommenderad utrustning

Fler Artiklar & Recept med Whisky