Rosita med tequila, söt vermouth, torr vermouth, campari & bitters

Rosita

Rosita är en relativt modern cocktail som blev känd genom Gary Regan, en välkänd bartender & författare. Drinken framhäver hur tequila kan integreras i klassiska cocktailstrukturer, vilket ger en annorlunda dimension till traditionella recept som annars domineras av sprit som gin eller whiskey.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Rosita med tequila, söt vermouth, torr vermouth, campari & bitters

Rosita

Inget betyg än
Robust & komplex cocktail som framhäver en spännande blandning av tequila & vermouth. Den kombinerar både söt & torr vermouth med Campari för en bitter ton, som balanseras av tequilans jordnära djup. Rosita är en utmärkt drink för de som uppskattar en negroni men söker en unik twist med tequila som bas.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, campari, söt vermouth, Tequila, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Tequila
  • 15 ml Söt vermouth
  • 15 ml Torr vermouth
  • 15 ml Campari
  • 1 stänk Angostura Bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i rörglaset & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp över en stor isbit i valt glas & pressa citronzest

Rekommenderad utrustning