Upper Cut med cointreau, cachaca, grapefruktjuice, citronjuice & bitters

Upper Cut

Upper Cut är en cocktail framtagen av Ivy Mix, som är känd för sitt arbete på Leyenda & som författare till boken "Spirits of Latin America". Hon valde att fokusera på Cointreau, en 40% ABV apelsinlikör, för att skapa en cocktail där Cointreau inte bara är en komplementär ingrediens utan snarare spelar huvudrollen. Denna metod att "vända på rollerna" av de traditionella spritandelarna resulterar i en cocktail som är rik på fruktiga smaker, med en balans av sötma och syrlighet från grapefrukt- & citronjuice, samt en komplexitet från cachaça & en touch av kryddighet från Angostura bitters. Upper Cut är ett exempel på modern mixologi där traditionella ingredienser används på innovativa sätt för att skapa unika smakupplevelser.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Upper Cut med cointreau, cachaca, grapefruktjuice, citronjuice & bitters

Upper Cut

5 från 1 röst
En fruktframträdande cocktail som framhäver Cointreau, en fransk apelsinlikör, som huvudingrediens. Skapad av Ivy Mix, huvudbartender & medägare till Leyenda i New York City, är denna drink unik genom att den använder nästan dubbelt så mycket Cointreau som cachaça, vilket omvänder de traditionella rollerna för dessa spritsorter i cocktailen.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, cachaça, citronjuice, cointreau, grapefruktjuice
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i cocktailglas & garnera