
Cafe Grog
Café Grog kan betraktas som en kreativ variation på den klassiska tiki-cocktailen Navy Grog — där grundidén att kombinera rom, citrus & sötning vidareutvecklas med inslag av kaffe & grapefrukt.
Navy Grog skapades av Donn Beach runt 1940 & kännetecknas av en mix av flera romsorter, lime & grapefruktjuice samt honung eller liknande – en robust, tropisk punch-stil. I Café Grog behålls citrusbasen (grapefrukt & lime), men kaffelikör & mörk rom tar plats & omtolkar cocktailen till något mer aromatiskt & komplext.
Denna tolkning gör att Café Grog ses inte bara som en självständig cocktail utan också som en slags “grogtwist” — en fusion av bartraditionen för grogdrinks med kaffe & tropisk frukt.

Svårhetsgrad:
Medel
Cafe Grog
Ingredienser
- 30 ml Rom
- 30 ml Kaffelikör
- 30 ml Grapefruktjuice
- 25 ml Limejuice
- 25 ml Sockerlag
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas över krossad is
Rekommenderad utrustning
