Dead Sea Mule med mezcal, limejuice, ginger beer & grenadine

Dead Sea Mule

Dead Sea Mule skapades av bartendern Michael Nemcik i Los Angeles. Han ville skapa en enkel variation av Moscow Mule som lyfte fram en ingrediens som är vanlig i Levanten, en region som omfattar Israel, Jordanien, Libanon, Palestina & Syrien. Nemcik gör sin egen granatäpplegrenadin utan rosenvatten eller apelsinblomsvatten, som vanligtvis används i grenadin men enligt honom inte fungerar väl i denna drink. Istället använder han mindre socker för att behålla granatäppeljuicens syrlighet. Denna smakprofil balanseras med den rökiga mezcalen, färsk citronjuice & ginger beer, som är sötare & har en tydligare ingefärssmak. Drinken är känd för sin doftande bukett med varje klunk.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Dead Sea Mule med mezcal, limejuice, ginger beer & grenadine

Dead Sea Mule

Inget betyg än
En kreativ variation av den klassiska Moscow Mule, där traditionell vodka byts ut mot mezcal & en hemlagad granatäpplegrenadin används.
Course Drinkar
Keyword ginger beer, Granatäpplesyrup, limejuice, Mezcal
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll mezcal, limejucie & syrup över is i ett highball glas
  • Rör om & toppa upp med ginger beer
  • Garnera
Granatpplesyrup: I en kastrull över medelvärme, kombinera granatäppeljuice och rörsocker i en 3:2 proportion efter vikt, och värm upp till nästan kokande (låt det inte koka). Ta bort från värmen när sockret har löst upp sig och låt sirapen svalna. Sirapen kommer att hålla sig, kyld, i upp till 3 veckor.

Rekommenderad utrustning

Notes

Granatpplesyrup: I en kastrull över medelvärme, kombinera granatäppeljuice och rörsocker i en 3:2 proportion efter vikt, och värm upp till nästan kokande (låt det inte koka). Ta bort från värmen när sockret har löst upp sig och låt sirapen svalna. Sirapen kommer att hålla sig, kyld, i upp till 3 veckor.