
Dead Sea Mule
Dead Sea Mule skapades av bartendern Michael Nemcik i Los Angeles. Han ville skapa en enkel variation av Moscow Mule som lyfte fram en ingrediens som är vanlig i Levanten, en region som omfattar Israel, Jordanien, Libanon, Palestina & Syrien. Nemcik gör sin egen granatäpplegrenadin utan rosenvatten eller apelsinblomsvatten, som vanligtvis används i grenadin men enligt honom inte fungerar väl i denna drink. Istället använder han mindre socker för att behålla granatäppeljuicens syrlighet. Denna smakprofil balanseras med den rökiga mezcalen, färsk citronjuice & ginger beer, som är sötare & har en tydligare ingefärssmak. Drinken är känd för sin doftande bukett med varje klunk.

Svårhetsgrad:
Medel

Dead Sea Mule
Ingredienser
- 60 ml Mezcal
- 25 ml Limejuice
- 30 ml Granatäpplesyrup Gör gärna egen
- 80 ml Ginger beer Original - Fever Tree eller gör egen
Instruktioner
- Häll mezcal, limejucie & syrup över is i ett highball glas
- Rör om & toppa upp med ginger beer
- Garnera