
Martinez
Martinez anses vara en av de äldsta cocktailerna som föregår den moderna Dry Martinin, & dess ursprung är omsvept av flera teorier. En av de mest kända teorierna är att drinken skapades på 1860-talet av Jerry Thomas, den berömda bartendern som ofta kallas “cocktailens fader.” Enligt legenden skapade Thomas drinken för en resenär som skulle till staden Martinez, Kalifornien. Det finns dock andra teorier som pekar på att drinken utvecklades i San Francisco eller New York under samma period.
Den ursprungliga versionen av Martinez gjordes med Old Tom Gin, en något sötare ginvariant än den torra London Dry Gin som vi känner till idag. Den kombinerades med söt vermouth, maraschino-likör & bitters, vilket skapade en rik & aromatisk drink. Under åren har Martinez behållit sin popularitet, särskilt bland cocktailentusiaster som uppskattar dess historiska betydelse & komplexa smak.

Svårhetsgrad:
Medel

Martinez
Ingredienser
- 50 ml Gin Gärna Old Tom
- 30 ml Söt vermouth Väldigt gärna hög kvalitet
- 10 ml Maraschinolikör
- 2 stänk Orange Bitters
Instruktioner
Martinez
- Lägg is i ett rörglas
- Häll över gin, vermouth, maraschino-likör och bitters
- Rör om med en barsked tills det är väl kylt
- Sila in i ett välkyldt cocktailglas
- Garnera med citronzest & maraschinobär